Hrvatske-Novine.com · Komentari i vidjenja · Jutarnji · Vecernji · HINA · Kritike vlasti
Istra · Dalmacija · Zagreb ·
·Hrvatske novine su kritika loših stvari i događanja u današnjoj Hrvatskoj. Ukoliko želite čitati pohvale i hvalospjeve slušajte hrvatski radio i televizijske postaje u vrijeme kada političari govore o svojim uspjesima. Mi otvoreno govorimo o pljački (bez obzira ako je pokrivena odlukama sudova).
   About Us |  Info |  Kategorije |  Tekstovi |   English | Deutsche
rolex replica

Kategorije
Važne teme
Grupa Pi-5
Povijest privatizacije
Istra

 Istra na webu

   Istra vijesti na webu
 
Dalmacija
Zagreb
Turizam
Posao
  Poslovni prostor
  Dionice
  Cijene Dionica
Hrvatske-novine.com
Tekstova: (4) Svi tekstovi...

Kategorija: Tko vlada svijetom?  -  Više èlanaka iz kategorije :: Tko vlada svijetom?
Više èlanaka iz iste grupe...Politics - Moć je snažnija od vrijednosti 

Kako se i tko danas vlada svijetom
ZAGREB 

Kako se- i tko danas vlada svijetom!
Sagledavanjem sveopće političke situacije, globalno i lokalno, moglo bi se zbog sadašnje krize paušalno zaključiti kako današnjim svijetom vladaju menadžeri narcisi. (Narcisi su inače šupci zaljubljene sami u sebe) Nadalje bi se moglo konstatirati kako takvim šupcima nitko nije potreban i dok god im je netko od koristi (interes), toliko su dugo dobri s tom osobom, narodom, vladom itd.. To rečeno i zapisano je veliki problem s kojim se danonoćno suočavamo i da bi ga mogli riješiti automatski se samo od sebe postavlja pitanje - kao i kod svakog problema - kako ga riješiti?
Rješenje bi se trebalo (barem s moje točke gledišta) tražiti u konzervativnim krugovima društva. Dakle, u Crkvi. Ali Crkva u Europi i u nas, kao i njeni konzervativci, su već nažalost također odavno degenerirali u strukturno konzervativne. A kako? Zato što su i oni inficirani neoliberalnom epidemijom. Njihova je vrijednost, vrijednost kršćanskih demokrata, još nedavno bila obitelj, ona ista koja s ovakvim današnjim tempom završava na smetlištu globalnog sistema. Ovaj danas grubi kapitalizam više nema potrebe za obiteljskim strukturama, koje su bile vezane za mjesto stanovanja, nego im je potrebna fleksibilna i mobilna radna snaga, koja je svakog trenutka spremna biti u pokretu, dinamična.
Danas smo sve svjesniji kako još rijetko postoje radni odnosi s radnim ugovorima koji bi trebali garantirati radno mjesto i zaštititi posloprimca od otkaza, a da ne govorimo zamrzavanju plaća i penzija, ali ne i onima koji donose takve bedaste odluke. Današnji prototip posloprimca je nadničar. U medijima se narcisoidni političari brinu i čude kako nam po školama nedostaje mladi naraštaj koji bi popunjavao školske klupe. Pa kako bi, pobogu, pod ovakvim uvjetima trebao današnji mladi čovjek stvoriti obitelj? Kako doći ili dobiti kredite kada im doprinosi nisu permanentni? Odgovor bi bio kako danas jedna konzervativna kršćanska stranka s konzervativnim pogledima na svijet nema što tražiti u takvom kapitalizmu, i kao takva samo je trn u oku bankama, kapitalnim društvima i privrednim udruženjima. Možemo si samo zamisliti jednog takvog političara koji se koristi (što je prije bilo normalno i poželjno) citatima iz Biblije, kako se ne smije služiti sotoni i mamonu novcu, nego Bogu. Kapitalizam danas nije zainteresiran za očuvanje božjeg stvaralaštva, jer je to za njega previše daleki cilj. Sve je okrenuto profitu i njegovom stvaranju. Kapital je zainteresiran za realizaciju znanstvenih mogućnosti sve većeg stvaranja profita. Crkveni praznici i nedjelje nisu više važni, jer u stvari po njima to samo koči potpuno iskorištavanje kapaciteta.
Za spomenute konzervativne snage današnjice još samo vrijedi: „Moć je snažnija od vrijednosti.“ Oni više nisu kršćani jer upotrebljavaju, kako se izrazio jedan političar starije generacije, sinergije, i to kako bi povećali rendite i dividende kapitala. Košta što košta, tako da takav način istovremeno ukida radna mjesta i time uništava mnoge ljudske egzistencije. Sve u službi profita i novca. Takvi bi se šupci, da imaju imalo humanosti u sebi, trebali sa sigurnošću bojati svete ljutnje stvoritelja, na koju je Isus bio spreman kada su ga konfrontirali s nepravdama…Onaj koji vrijednosti burze i kurs akcija neke tvrtke apsolutizira i vrijednost još samo daje ekonomskim kapitalnim interesima, taj spada u soj ljudi, kako Isus kaže, koji posjeduju puno novca i za koje će biti teško doći u božje carstvo!
 


***************
Tekst iz kategorije: Tko vlada svijetom?,  autor teksta: Miro,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  14.11.2008. 
Tema :: Politics  ID#1307 Rec:1  RB144
Izvor teksta

Kategorija: Tko vlada svijetom?  -  Više èlanaka iz kategorije :: Tko vlada svijetom?
Više èlanaka iz iste grupe...Atentati - U zemlji je val ubojstava, bez pravog otpetljavanja i rješavanja slučajeva 

Da li su zakoni i dobra organizacija dovoljni za suzbijanje organiziranog kriminaliteta
ZAGREB 

Tko vlada? Pitanje je koje si često postavljaju ljudi.
Tko vlada našom zemljom? I ovo se pitanje često postavlja.
Događaji vezani uz ubojstva u centru grada Zagreba upućuje da zemljom vlada kriminal, mafija, nasilništvo. Da li se kriminalac boji zakona. Ne boji. Smije se zakonima i kroji politiku zemlje, sudbine javnih osoba i njihovih familija kao i malih običnih ljudi. No kako se zaštititi i promijeniti postojeće stanje? Odgovor na to pitanje ostaje otvoren!
Rješenje može biti u promijeni zakona, dugim cijevima, promijeni političara, smanjivanjem sloboda ili kombinaciji svega rečeno.
Za početak pratimo akcije državnog vrha jer prethodni atentat na Ivu Pukanića i Niku Franića nažalost upućuje na to da se je poslala i svojevrsna poruka glavi. 


***************
Tekst iz kategorije: Tko vlada svijetom?,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  26.10.2008. 
Tema :: Atentati  ID#1287 Rec:2  RB7848
Izvor teksta

Kategorija: Tko vlada svijetom?  -  Više èlanaka iz kategorije :: Tko vlada svijetom?
Više èlanaka iz iste grupe...Gdje je istina? - Nepotizam ili "Rat za naftu"? 

Kuda ide ovaj svijet?
ZAGREB 

Tko vlada svijetom: Nepotizam ili nafta?
Rekli bi das e radi o nepotimu da se dogodi kod nas da otac i sin predsjednikuju. No na wikipediji imamo slijedeće:
"...GWB (born 1946) is the 43. President of the United States. Prior to his political career, he was a businessman in the oil industry and served as the managing general partner of the Texas Rangers baseball team.
Ne treba nam puno da zbrojim 1+1 i dodjemo do rezultata
koji naravno može biti ili 10 ili 2 ovisno o kojem sustavu radimo. No oba rzultata govore o političkim motivima izbora predsjednika. Nije izabran od trane naroda nego ga je jaka marketinška kampanja od grupacija koja imaju praktički neograničena financijska sredstva izbacila u prvi plan. To je naravno našaprocjena koja ne mora biti točna ali teško je ne doći do takovih zaključaka nakon govora o stanju nacije u kojoj sam predsjednik navodi da je strateški interes očuvanje postojećeg stanja vezanog uz nisku cijene energenata. Najstrašnija stavka u tom govoru da se energetske rezerve ne odnose samo na one u vlastitoj zemlji već svuda u svijetu....
Žarko se nadamo (po već onoj poznatoj našoj uzrečici) da griješimo u našim analizama...
 


***************
Tekst iz kategorije: Tko vlada svijetom?,  autor teksta: B. C.,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  10.2.2006. 
Tema :: Gdje je istina?  ID#715 Rec:3  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Tko vlada svijetom?  -  Više èlanaka iz kategorije :: Tko vlada svijetom?
Više èlanaka iz iste grupe...Politics - Pogledajte nadzorne odbore i uprave i znat ćete tko je kriv za rat 

Oružje i nafta vlada svijetom
ZAGREB 

Tko vlada svijetom? Tko ide u rat s Irakom?
Teorija zavjera?
Pa ne treba biti puno inteligentan da se vidi da određene grupe ljudi , ma kako ih Vi zvali, vladaju svijetom. Takozvani "strateški partneri"
Naime dovoljno je izlistati tvrtke dostupne na internetu. Pronaći ćete 10 do dvadeset tvrtki čija se vrijednost kreće u desecim milijardi dolara.
Ako se tvrtke ne bave internetom ili softwerom, već nekom drugom djelatnošću kao što bi to mogla biti nafta (ili oružje) lako je zaključiti tko je poslao Amerikance u rat. Samo je potrebno imati još dva dodatna elementa. Predsjednika koji je ratoboran (osjetljiv za svjetske probleme i zaštitu vlastitog naroda) i dovoljno jake INTERESNE medije koji će NEOVISNO izvještavati o prijetnjama i ugroženosti.
Ako se prijetnje ne mogu ostvariti stvorit će se PRIVID svjetske opasnosti! Zar je izgovor za odlazak u rat da netko radi oružje koje ja već posjedujem. Ne možemo jedino shvatiti da oni koji su već JEDNOM UPOTRIJEBILI NUKLERANO ORUŽJE brane drugima da ga razviju. Nas više brine spoznaja da netko tko je ubio nevine civile to ne ponovi. A što se rata tiče, očito demokracija nije još stigla u Irak, a i prevelika je cijena nafte. Obzirom da smo nacionalistički nastrojeni zapitat ćemo se da li je u broj poginulih vojnika u iraku domiraju crnci i novouvezeni amerikanci. I dalje se nadamo da smo krivo informirani i da smo u krivu.

 


***************
Tekst iz kategorije: Tko vlada svijetom?,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  21.1.2006. 
Tema :: Politics  ID#649 Rec:4  RB0
Izvor teksta
End of hits 
.... Nema vise tekstova!
Aproved by IMS.
Right menu
Novo na portalu

Novosti
 

 
Vijesti

Prostor za vijesti
 

 
Govorne vijesti

Poruka administratora
 
Informacije

Klik na sliku za govor


 
Zanimljivosti
Internet oglačavanje

Tvrtke
 

 
Upomoć!!!

Crveni križ
Hrvatske

 

 
Privatizacija Arenaturista

Povijest privatizacije
Arenaturist

 

 
Ostali linkovi
Tražilice

Tražilice za nekretnine:
 

 
RSS kanali

Hrvatske novine
RSS

 

 
Tekstove kreiraju
  Linkovi na oglase:
NEKRETNINE

HRV.- Real Estate
ENG. -
Real Estate
GER. - Real Estate
  Iz svijeta
cnn.com
bbc.com
    Oglasni prostor
Nema oglasa
Bezoglasni prostor
Za postavljenje banera za udruge i neprofitnih organizacija pošaljite baner i URL na email!
    RSS  Novine   
Zadnji tekstovi: RSS Hrvatskih Novina
A  B  C  Č  Ć  D    E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  Q  R  S  Š  T  U  V  W  Z  Ž  |   Hrvatske-novine |
Copyright © Hrvatske-Novine.com 2005.-2008. - Powered by Macronet software engine
Hrvatske Novine