Hrvatske-Novine.com · Komentari i vidjenja · Jutarnji · Vecernji · HINA · Kritike vlasti
Istra · Dalmacija · Zagreb ·
·Hrvatske novine su kritika loših stvari i događanja u današnjoj Hrvatskoj. Ukoliko želite čitati pohvale i hvalospjeve slušajte hrvatski radio i televizijske postaje u vrijeme kada političari govore o svojim uspjesima. Mi otvoreno govorimo o pljački (bez obzira ako je pokrivena odlukama sudova).
   About Us |  Info |  Kategorije |  Tekstovi |   English | Deutsche
rolex replica

Kategorije
Važne teme
Grupa Pi-5
Povijest privatizacije
Istra

 Istra na webu

   Istra vijesti na webu
 
Dalmacija
Zagreb
Turizam
Posao
  Poslovni prostor
  Dionice
  Cijene Dionica
Hrvatske-novine.com
Tekstova: (6) Svi tekstovi...

Kategorija: Gospodarstvo - viđenja  -  Više èlanaka iz kategorije :: Gospodarstvo - viđenja
Više èlanaka iz iste grupe...Croatian Business - Građevinarstvo trnutno najpoželjnija grana u privredi 

GRAĐEVINSKI RADOVI USPORENI
ZAGREB 

U prvih devet mjeseci 2007. godine građevinski radovi su porasli za preko 2% za razliku od istog razdoblja prošle godine. Ta brojka je jako mala, pa bismo čak mogli reći da rasta skoro pa da i nije bilo. Komulativni rast je ove godine po prvi put manji od 3 %. Isti ti građevinski radovi su u devetom mjesecu ove godine bili manji čak za 1 % manji od devetog mjeseca 2006. godine. Da li su ovo podaci koji bi trebali zabrinjavati. Ne vjerujemo. Poučeni iskustvom očekujemo pozitivne trendove veoma brzo.

 


***************
Tekst iz kategorije: Gospodarstvo - viđenja,  autor teksta: Mara A T,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  11.12.2007. 
Tema :: Croatian Business  ID#1196 Rec:1  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Gospodarstvo - viđenja  -  Više èlanaka iz kategorije :: Gospodarstvo - viđenja
Više èlanaka iz iste grupe...Hrvatska danas - Polančec potvrdio lock-up za dionice INA-e 

Dionice INA
ZAGREB 

Pitanje:
Kada ce hrvatski politicari shvatiti da njihovo mjesanje u gospodarstvo granici s kriminalom.
Politicar moze uspostaviti model a ne direktnim intervencijama rusiti gospodarski sustav!

**** citiramo vijest *****
Kako bi umirio vlasnike dionica INA-e, koja je posljednjih dana zabilježila nagli pad cijene, potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo, Damir Polančec u utorak je kazao kako će se u model prodaje paketa od najviše 7% dionica INA-e sadašnjim i bivšim zaposlenicima ugraditi zaštitni mehanizmi koji će onemogućiti da se u kratkom roku na tržištu nađe velika količina dionica... 


***************
Tekst iz kategorije: Gospodarstvo - viđenja,  autor teksta: Mad Man,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  29.5.2007. 
Tema :: Hrvatska danas  ID#1070 Rec:2  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Gospodarstvo - viđenja  -  Više èlanaka iz kategorije :: Gospodarstvo - viđenja
Više èlanaka iz iste grupe...Zaštita zakonitosti - Strani kapital ili zagadjivacka industriji 

HRvatski nacionalni interesi
ZAGREB 

Hrvatski nacionalni interesi ili nešto drugo?
U 'Večernjem listu' od 02.04.2007. se je mogao pročitati članak u kojem se spominje kako za apartmane čiji su vlasnici Slovenci ne vrijede hrvatski zakoni. Radi se o apartmanima u Istri koje su Slovenci kupili još u bivšoj Jugoslaviji. Slovenci te apartmane iznajmljuju, preprodaju a da ne plaćaju ni porez na kuće za odmor, ni boravišnu taksu, ni račune za komunalne ustanove.

Svuda u svijetu zakoni koji se donose u nekoj državi vrijede za sve one koji u danom trenutku žive u njoj. Hrvatska je očito izuzetak od tog pravila.

Postoji Zakon o zaštiti okoliša u čijoj su izradi korištene direktive iz Europske unije. U taj Zakon je ugrađen cijeli niz načela i institucija iz međunarodnih ugovora o zaštiti okoliša te Deklaracije o zaštiti okoliša u Republici Hrvatskoj. U Zakon su također uključeni elementi Direktive o procjeni utjecaja na okoliš, te direktive o znaku zaštite okoliša i o javnosti podataka o okolišu kao i temeljno načelo „onečišćivač plaća“, koje je ugrađeno i u europske ugovore, te je primijenjeno u cijelom nizu direktiva i drugih pravnih akata Europske unije kojima je uređena zaštita okoliša.

Ovaj Zakon o zaštiti okoliš naoko nema nikakve veze sa Slovencima iz početka priče. Ali izgleda ni on ne vrijedi za strance koji kupuju nekretnine i firme u Hrvatskoj. Karlovačka pivovara, čiji je vlasnik Heineken, otrovala je potok u njenoj blizini. Rezultat ekološkog trovanja potoka je bila i smrt penzionera i njegovog psa koji su se voljeli šetati njegovom obalom. Europska komisija je osudila ponašanje Heinekenove uprave u Karlovačkoj pivovari zbog onečišćenja okoliša, što se protivi europskim stečevinama i propisima. Naše institucije su reagirale tek poslije burne reakcije medija.

U potok Gorjak, koji teče blizu Zaprešića, svoje otpadne vode ubacuju Pliva, vlasnik je Barr, i Kvasac. U zadnje vrijeme se iz potoka širi nesnosni smrad, a nestao je i svaki trag života.

U Hrvatskoj se strancima prodaje sve što vrijedi – nekretnine, firme. Govori se kako se to radi iz nacionalnog interesa jer ulazi strani kapital u Hrvatsku. Realnost je potpuno drugačija – stranci koji su vlasnici nekretnina, firmi, u većini slučajeva krše hrvatske zakone, a sve je očitije da im Hrvatska služi za onaj prljavi dio industrije koji je u njihovim državama zabranjen.
 


***************
Tekst iz kategorije: Gospodarstvo - viđenja,  autor teksta: Walpurga,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  6.4.2007. 
Tema :: Zaštita zakonitosti  ID#1057 Rec:3  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Gospodarstvo - viđenja  -  Više èlanaka iz kategorije :: Gospodarstvo - viđenja
Više èlanaka iz iste grupe...Ekonomska stabilnost - Zašto zemlja živi od rasprodaje 

Privreda na staklenim nogama
ZAGREB 

Podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) kazuju da u javnoj upravi, obrani, obrazovanju i zdravstvu u prosincu prošle godine bilo više zaposlenih nego u kompletnoj domaćoj prerađivačkoj industriji. Naime u djelatnostima javne uprave (u koju spadaju pravosuđe, policija, vanjski poslovi, opća administracija i obavezno socijalno osiguranje), obrane, zdravstva i obrazovanja u prosincu je bilo ukupno 274,3 tisuće zaposlenih, dok je prerađivačka industrija zapošljavala 241,7 tisuća ljudi. Treća najveća kategorija, u kojoj je bilo zaposleno 199,9 tisuća ljudi bila je trgovina...
Zastrašujući podaci gospodarstva i budućnosti... JEDINI SPAS JE U EUROPSKOJ UNIJI. 


***************
Tekst iz kategorije: Gospodarstvo - viđenja,  autor teksta: Mad Man,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  3.2.2007. 
Tema :: Ekonomska stabilnost  ID#1003 Rec:4  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Gospodarstvo - viđenja  -  Više èlanaka iz kategorije :: Gospodarstvo - viđenja
Više èlanaka iz iste grupe...Zakoni - Nikako da krene 

Stavljanje gospodarstva u mot
ZAGREB 

Velike reklame za HITROREZ.HR

"Znalte li da možete srezati suvišne propise?" Kažu! No da li je baš tako? U svakom slučaju hvalevrijedna akcija i jedini način da zemlja ide naprijed. Traženje problema u gospodarstu. Predlaganje korekcija. Izvor informacija - baza i poslovni subjekti. Zvuči dobro. No tko kontrolira HITROREZ.HR i je li to zamijena za lobiranje ili samo usluga velikim kompanijama kojima propisi poput količine šećera u čokoladi ili pepela u vinu stavaraju situaciju da posluju protiv zakona...
Pratit ćemo efekte ove akcije i javno ih objaviti... 


***************
Tekst iz kategorije: Gospodarstvo - viđenja,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  16.12.2006. 
Tema :: Zakoni  ID#918 Rec:5  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Gospodarstvo - viđenja  -  Više èlanaka iz kategorije :: Gospodarstvo - viđenja
Više èlanaka iz iste grupe...Pesimistička strana bazirana na činjenicama - Naslućujemo da idemo krivim smjerom 

Slušamo interesantne teme vezane uz gospodarstvo
ZAGREB 

Po našem mišljenju Goran Milić je novinar vrhunskog kalibra. Međutim smatramo da i on ponekad griješi. Naime danas je psotavio tezu o poplaćenosti radnika koje iskorištava truli hrvatski kapitalista koji u isto vrineme kupuje jahte u milijunskim iznosima.
*****
Međutim mi smatramo da je zanemarena suština problema.
Naime iusporedba između privvatnih tvrtki i državnih službi da ali na pravi način.
Naime u privatnom sektoru privatnik mora biti konkurentan. U Republici Hrvatskoj nemoguće je biti efikasan i konkurentan jer nisu stvoreni nikakvi ozbiljniji preduvjeti za to. Naime poslodavac da bi pružio adekvatnu plaću radniku mora imati popriličnu zaradu jer je radnik ( saa svim davanjim i dadžbinama državi ) preskup za konkurentnu proizvodnju. Dakle nije problem u stotinaj vlasnika s jahtama već u descima tisuča malih gazdi koji rade u NEMOGUĆIM I NEKONKURENTNIM uvjetima. Jedino u RH propadaju tvrtke a da ih konkurencija nije uništila već SAMA DRŽAVA i njeni zakoni.
Pogledajte da li se u velikom broju tvrtki može nparviti posao u redovnom radnom vremnu od 7 do 3 sata?
Pogedajte koliko tvrtki ima radnike koji ostaju do dugo u noć da bi se posao obavio. Ovdje ne mislimo samo na radnike koje netko plaća nego i na male poslodavce i gazde koji rade 12 ili 16 sati na dan.
Razumno bi bilo da se 12 sati računa sa satnicom 50 kuna bruto pa da je dnevna zarada naprimjer za 8 sati
400 kuna u brutu. Dakle 8 do 10 tisuća kuna mjesečno. Ili naprimjer uz satnicu od 100,oo kuna to je duplo, uz satnicu od 200 kuna to je 40,000.oo kuna mjesečno. Koliko od prihoda ostaje kao neto dobit da se može ispaltiti plaća. Koliko poslova čine samo usluge . Za koje je sve poslove potreba repromaterijal?
Iamm miljun problema prije nego se odredi tko u stvari vaa i krade koga. ZA sada mi upiremo samo prstom u Vladu jer je ona odgovora za funkcioniranje gospodarstva, a ono što smo dosad vidjeli izvana je za svaku kritiku. Samoj jedno smješno pitanje. DA li Vlada ima spoznaje koliko cijen goriva utječe na gospodarstvu u RH. Kakav bi se poremećaj napravio kada bi cijena benzina skočila na primjer na 20 ili 30 kuna po litri benzina. Da li se zna koliko su prosječne zarade tvrtki koje se bave određenom djelatnošću. Vlada želi da nas odvede u Europu jer nema vlastitu viziju i računa ovo:
1. dobit ćemo milijardu Eura za pristupanje
2. uskladit ćemo zakone s EU
3. morat ćemo plaćati kasnije EU članarinu, pa nisu oni ludi u EU da ne znajku kako bi mi to plaćali pa će nam napraviti sitem da se bar EU može namiriti i to je rješenje problema
Mi se samo bojim da će to dovesti do nečega velikoga a ne do rješenja problema. Vjerojatno da daljnje prodaje zemlje. da zemlje , ne samo zemljišta. I da će na taj način Rh profunkcioirati.
Bilo bi pametnije napraviti projekcije i ispalnirati broj tvrtki te prihode po tvrtkama.
Problem se uvije rješava da se diže porez, no ipak je potrebno imati nekoga kome taj porez možeš staviti. Ako uništiš tvrtke i iseliš ljude nećeš imati od koga ni naplatiti poreze.
A ljudi su gladni!

 


***************
Tekst iz kategorije: Gospodarstvo - viđenja,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  27.1.2006. 
Tema :: Pesimistička strana bazirana na činjenicama  ID#678 Rec:6  RB0
Izvor teksta
End of hits 
.... Nema vise tekstova!
Aproved by IMS.
Right menu
Novo na portalu

Novosti
 

 
Vijesti

Prostor za vijesti
 

 
Govorne vijesti

Poruka administratora
 
Informacije

Klik na sliku za govor


 
Zanimljivosti
Internet oglačavanje

Tvrtke
 

 
Upomoć!!!

Crveni križ
Hrvatske

 

 
Privatizacija Arenaturista

Povijest privatizacije
Arenaturist

 

 
Ostali linkovi
Tražilice

Tražilice za nekretnine:
 

 
RSS kanali

Hrvatske novine
RSS

 

 
Tekstove kreiraju
  Linkovi na oglase:
NEKRETNINE

HRV.- Real Estate
ENG. -
Real Estate
GER. - Real Estate
  Iz svijeta
cnn.com
bbc.com
    Oglasni prostor
Nema oglasa
Bezoglasni prostor
Za postavljenje banera za udruge i neprofitnih organizacija pošaljite baner i URL na email!
    RSS  Novine   
Zadnji tekstovi: RSS Hrvatskih Novina
A  B  C  Č  Ć  D    E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  Q  R  S  Š  T  U  V  W  Z  Ž  |   Hrvatske-novine |
Copyright © Hrvatske-Novine.com 2005.-2008. - Powered by Macronet software engine
Hrvatske Novine