Hrvatske-Novine.com · Komentari i vidjenja · Jutarnji · Vecernji · HINA · Kritike vlasti
Istra · Dalmacija · Zagreb ·
·Hrvatske novine su kritika loših stvari i događanja u današnjoj Hrvatskoj. Ukoliko želite čitati pohvale i hvalospjeve slušajte hrvatski radio i televizijske postaje u vrijeme kada političari govore o svojim uspjesima. Mi otvoreno govorimo o pljački (bez obzira ako je pokrivena odlukama sudova).
   About Us |  Info |  Kategorije |  Tekstovi |   English | Deutsche
rolex replica

Kategorije
Važne teme
Grupa Pi-5
Povijest privatizacije
Istra

 Istra na webu

   Istra vijesti na webu
 
Dalmacija
Zagreb
Turizam
Posao
  Poslovni prostor
  Dionice
  Cijene Dionica
Hrvatske-novine.com
Tekstova: (7) Svi tekstovi...

Kategorija: Croatia vs. World  -  Više èlanaka iz kategorije :: Croatia vs. World
Više èlanaka iz iste grupe...Akcije - Organizirano djelovanje  

Poziv na skup
ZAGREB 


POZIVPozivamo Vas na Svjetski skup Hrvata koji ce se odrzati u Las Vegasu,

9 i 10. prosinca 2006. godine u Hotelu STRATOSPHERE s pocetkom u 11,00 satiZa rad skupa predlazu se teme:1. Organiziranje financijske institucije /Banke fondovi/

2. Organiziranje Hrvata kako na tlu Amerike tako i na nivou svijeta

3. Informiranje o: a) potrebama b) ciljevima c) portalu, dnevnom i mjesecnom tisku, radio i televiziji.Cast nam je pozvati Vas na Svjetski skup Hrvata, koji znaci istinsko okretanje Hrvata sebi i svojoj drzavi.

Prvi put u povijesti Hrvati s Americkog kontinenta i cijeloga svijeta, naci ce se na jednom ovakvom skupu, sa konkretnim zadacima, te pokusati naci odgovor na pitanje STO NAM JE CINITI? To se odnosi na sve tocke navedenih tema.

Na ovom skupu naci ce se Predsjednici organizacija Hrvata, Predsjednici klubova i istaknuti pojedinci kako bi zajednicki pronasli put kojim trebamo ici da bi dosli do zeljenog cilja.

CILJ je: Pokrenuti proces financijskih aktivnosti i organizacije, te uspostavljanje puteva međusobne komunikacije između Hrvata svijeta i institucija sistema kako u Hrvatskoj, tako i po drzavama svijeta gdje zive Hrvati. Treba pronaci nacina kako uspostaviti informacijski sistem koji ce zadovoljiti minimum potreba Hrvatskog Naroda.

Hrvati su, uz Zidove najraseljeniji narod, koji zive po svim drzavama svijeta. Nisu organizirani kao narod i to bogatstvo i prisutnost Hrvata u svim drzavama svijeta i njihove pozicije u tim zemljama svijeta, ne koriste se za Hrvate niti za Drzavu Hrvatsku. Hrvati bez obzira na kojim funkcijama bili i koje mogucnosti i zelje imali da pomognu svom narodu i svojoj drzavi Hrvatskoj, nemaju otvoren prostor niti otvoren put kako pomoci. Kao narod nismo organizirani. Bez organizacije i objedinjenja, ljudskih i financijskih potencijala, ni drugi potencijali ne mogu biti iskoristeni, jer se prakticno za njih i ne zna.

Hrvati su Narod koji nisu organizirani i po prirodi su individualci, dok za timski i zajednicki rad nemaju snage. Danasnji proces globalizacije, neminovno je povezivanje po svim segmentima, nacionalnom, financijskom, ekonomskom, po strukama i djelatnostima, kako bi mogli zastititi pojedinca, njegove vrijednosti i njegovu individualnost.

Nesrecu Hrvata koji su, iz raznoraznih razloga, morali napustiti svoju ocevinu i krenuti u svijet trbuhom za kruhom, danas mozemo pretvoriti u bogatstvo i osigurati im povratak. Hrvate koji zele da se vrate u stari kraj kao i njihova djeca, moze se organizirati na nivou svijeta i otvoriti vrata svakom Hrvatu za biznis za politicki i gospodarski napredak. Hrvati su uz Zidove jedini narod koji te mogucnosti ima. Sada je vrijeme da se iskoriste sve vrijednosti i mogucnosti za dobrobit svakog pripadnika Hrvatskog naroda, a najvise za one koji se ukljuce u biznis, putem kojeg se moze naci mjesta za nacionalne, kulturoloske i druge sadrzaje sto, covjeka cini bogatijim, kompletnijim i medju narodima svijeta prepoznatljivim.

Zelja nam je da na ovom skupu prevlada razum da nam nitko nije kriv sto kao narod ne koristimo bogatstvo koje Drzava Hrvatska ima, sto je razlog da danas u Hrvatskoj cine biznis drugi, a ne Hrvati i to takav biznis koji se ne moze napraviti ni u jednoj drzavi svijeta.

Hvala Bogu sazrijeva spoznaja da moramo poci od sebe i sebi postaviti pitanje sto smo mi ucinili da na medjunarodnom planu sebi i svom narodu osiguramo ono mjesto koje nam kao Hrvatima pripada. Hrvatski narod dao je svijetu, od nauke do svih drugih vrijednosti, proporcionalno broju vise nego ijedan narod svijeta. Mi moramo kao Narod promijeniti svoj odnos prema sebi samima. Recimo dosta! Mi imamo vrijednosti i nikome necemo dozvoliti da nam te vrijednosti omalovazava ili prepusti zaboravu. Mi cemo kao narod svoju sudbinu uzeti u svoje ruke, te cuvati nase vrijednosti kao zjenicu oka, jer bez tih vrijednosti covjek je prazan duhom. Covjek bez duha nema zdravo tijelo. Hrvati moraju vratiti svoj ponos, vratiti duhovne vrijednosti i postati zdrav moralan, cist i snazan narod da mogu sebi, svojoj obitelji, naciji i cijelom svijetu dati vise, jer smo kao narod to sposobni. Pogledajte gdje je Hrvatska danas. Svi smo krivi za danasnje stanje.

Kriv je Hrvatski Narod, branitelji, Hrvati u Hrvatskoj i Hrvati izvan Hrvatske. Svi smo krivi manje ili vise, jer smo za vrijeme oslobodjenja od agresora i nakon oslobadjanja, svoju drzavu pustili na milost i nemilost (Lesinarima), a da nismo tu drzavu osposobili za zivot. Zamislimo se kada bi roditelji nakon dobivanja djeteta rekli: mi smo svoju duznost ispunili, napravili smo i rodili dijete - te ga pustili, sto bi se desilo s tim djetetom. To su isto Hrvati napravili svojoj drzavi Hrvatskoj koja je u krvi stvorena i zrtvama svih Hrvata. Svatko je pomogao kako je znao i mogao i onda kada smo dobili taj cvijet svi smo ga napustili. Sto je najgore, svi sebe pravdamo laznim sjajem - mi smo ucinili sto smo mogli, vise nas ta drzava ne interesira, neka s njom rade sto hoce. I povlacimo se zadovoljni samim sobom. Zamislite da isto to naprave roditelji s djetetom - koje dijete bi prezivjelo.

Za divlji kapitalizam koji danas vlada Hrvatskom svi smo krivi, naravno proporcionalno svojem znanju, gopodarskoj i politickoj moci.

Zadatak ovog skupa nije raspravljati i gubiti vrijeme o proslosti /koju ne mozemo promijeniti/. Od proslosti moramo uciti. Mi trebamo misliti i raditi za buducnost. Na ovom skupu treba pokusati pronaci puteve kojima trebamo ici da bi ocuvali sto se ocuvati moze, spasili sto se da spasiti, aktivirali sto se moze aktivirati, kako bi osigurali djeci Hrvata cijelog svijeta čiji su stari morali napustiti Hrvatsku, iz ekonomskih i politickih razloga, uvjete povratka u Hrvatsku na njihovu djedovinu.

Hrvatsku koja ima ogromne potencijale i koja je postala najatraktivnija zemlja svijeta, treba osposobiti da se moze uspjesnije studirati, uspjesnije gospodariti, uspjesnije stvarati profit. Da to bogatstvo koje Hrvatska ima, sluzi Hrvatima, koji danas u Hrvatskoj mogu imati bolje radne uvjete, bolje place nego na bilo kojem dijelu kugle zemaljske. Hrvatska je jedna oaza u Evropi s bogatstvima koje nijedna zemlja Evrope nema - od pitke vode, koje ima vise nego cijela Evropa, pa do nezagadjenog zemljista, cistog mora sa otocima koji mogu biti blagostanje za Evropu i svijet. To Hrvatska moze i moci ce razviti, ako sacuva svoje more, svoje planine, ciste izvore pitke vode, svoje zemljiste. Sve snage dati na razvoj zdravstvenog turizma i ekoloske, poljoprivrede, te pratece djelatnosti za te dvije grane razvoja. Hrvatska treba Evropi i svijetu jer Evropa i svijet takve oaze nigdje nemaju. Sve to Hrvatska ima, ali je sada problem pronaci nacina kako da to imaju Hrvati i kako da to bogatstvo Bogom dano iskoriste za sebe i svoja pokoljenja. Tu smo kao narod zatajili i danas bogatstvo Hrvatske rastacu isti oni protiv kojih su se Hrvati vjekovima borili, bilo da se radi o domacim izdajicama ili stranim osvajacima. Danas je svijet suvremen. Danas se ne osvaja oruzjem /barem ne u Evropi/. Danas se osvaja znanjem-ekonomijom-novcem. Hrvati koji zive izvan Hrvatske imaju znanje, imaju novac i znaju raditi. Vrijeme je da Hrvati objedine snage i zajednicki pronalaze put kojim treba ici kako ne bi zaostali za drugim narodima svijeta. Sto nam je ciniti, hocemo li sto uciniti ili necemo nista ciniti i mirno cekati i da nas se oguli do kosti. Hvala Bogu danas ne treba ginuti za Hrvatsku, ne treba patiti i ici u tudji svijet kako bi prehranili porodicu. Danas sve imamo. Ali ne smijemo dozvoliti da nam materijalno potpuno prevlada duhovne vrijednosti. Covjek kada zanemari duhovne vrijednosti, postaje rob i iz tog ropstva nikada vise ne moze izici. Hrvati ne smiju dozvoliti da postanu robovi. Hrvati cijelog svijeta se pomalo bude i shvacaju da njihova sudbina ovisi od njih samih, te je proces zajednistva Hrvata na nivou svijeta pokrenut i nitko ga vise ne moze zaustaviti. Poceli smo uciti od drugih naroda. Moramo nauciti lekciju ili nas kao malog naroda u ovom procesu globalizacije nece biti. Sto god izaberemo to cemo i imati.

Ovaj skup je sazvan na inicijativu velikog broja Americkih Hrvata, Hrvata iz Argentine, Kanade, Australije i Evrope. To je dobar znak jer znaci da Hrvati svijeta pocinju razmisljati o sebi, svojim mogucnostima, svom narodu i o Drzavi Hrvatskoj, kojoj htjeli ili ne htjeli pripadaju. Americki Hrvati su uvijek bili luconose i vodeca snaga Hrvata u svijetu. Hrvati svijeta od Americkih Hrvata mnogo ocekuju. Vjerujemo da ce ovaj skup pokazati da su njihova ocekivanja bila opravdana. Vjerujemo da ce na ovom skupu prevladati razum, dijalog, tolerancija i medjusobno uvazavanje. Da ce se na ovom skupu razlicitosti prihvatiti kao bogatstvo, a nikako opravdanje za razbijanje Hrvatskog korpusa.

Hrvatski korpus na Americkom tlu mora biti jedinstven kada je u pitanju nacionalni interes Hrvata i drzave Hrvatske koji je zajednicki s Hrvatima Australije, Evrope i drugih kontinenata. Nasu nesrecu sto smo kao narod raseljen po svim drzavama svijeta moramo pretvoriti u srecu i zajednicki stvarati novu buducnost. Moramo sami pisati svoju povijest, sami sebi suditi, sami sebi krojiti buducnost i uz Boga odlucivati o svojoj sudbini.

Hrvatski Narod to zna, moze, zeli i vjerujemo da i hoce.

Treba da nam bude casno biti Hrvat, a istovremeno Amerikanac, Australac, Nijemac ili Francuz.

Vjerujemo da cete svojim konstruktivnim ucescem u radu skupa pomoci da se pronadje put kojim trebamo ici kako bi nam sutra svima bilo bolje.Hvala svim Hrvatima na nivou svijeta, koji su inicirali ovaj skup i koji su unaprijed rekli da ce doci na takav skup i pomoci koliko je u njihovoj moci da se on uspjesno odrzi, da bude na cast i ponos svim ucesnicima i drugima koji iz bilo kojih razloga nisu u mogucnosti sudjelovati.

Molimo vas da se pozivu odazovete i ako smatrate da bi na taj skup trebalo pozvati Vaseg prijatelja ili poznanika, a nismo dosli do njegove adrese, molimo Vam da nam date prijedlog, kojeg cemo rado prihvatiti.Vjerujemo u Vas i Vasu pomoc unaprijed hvala uz visoko cijenjeno stovanje.

Koordinator: Niko Soljak, prof. ing.
 


***************
Tekst iz kategorije: Croatia vs. World,  autor teksta: Niko S.,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  7.12.2006. 
Tema :: Akcije  ID#907 Rec:1  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Croatia vs. World  -  Više èlanaka iz kategorije :: Croatia vs. World
Više èlanaka iz iste grupe...Tko hrani terorizam? - Tko je hranio terorizam, a branio obranu? 

Zašto na terorističku akciju nije bilo reakcije?
ZAGREB 

Prenosimo HRT
Naše pitanje je:
***********
TKO JE BIO SUUČESNIK TERORISTIČKIM AKCIJAMA?
************
Da li su možda neki LORDOVI bili suučesnici događanaja?
**********
2. svibnja - Iz osvete za uspješno provedenu akciju Bljesak u zapadnoj Slavoniji, pobunjeni su Srbi na današnji dan prije 11 godina raketirali Zagreb.

Srpske paravojne postrojbe napale su zagrebačko gradsko središte raketnim sustavom "Orkan" s kazetnim punjenjem, u kojem su bili tzv "zvončići", zabranjene kasetne bombe. Pogođen je i tramvaj pun putnika. Pobunjeni Srbi gađali su Zagreb i sutradan. Tada je pogođena Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, Dom umirovljenika Centar te Hrvatsko narodno kazalište. Poginulo je šestero ljudi, a 174 osobe

 


***************
Tekst iz kategorije: Croatia vs. World,  autor teksta: War Anal.,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  2.5.2006. 
Tema :: Tko hrani terorizam?  ID#783 Rec:2  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Croatia vs. World  -  Više èlanaka iz kategorije :: Croatia vs. World
Više èlanaka iz iste grupe...LIFE IN CROATIA - Language English vs. Croatian 

Policeman and Policewomen, You and Youyou
ZAGREB 

In English language it was a problem as word policeman was not proper word if policeman is a women. So word police officer could be replacement to avoid sex problems. In Croatian language we do have words "policajac" and "policajka". On the other hand we try to compare languages with other sample.
If you speak Croatian language you will use words as "ti"and "Vi". If you talk to child you will say "Ti" (means "you"). If you talk to adult you will say "Vi" (meaning is again "you"). In English language should be implemented the same model so we suggest using word "you" if you are talking to child and word "Youyou" if you are talking to adult. On that way you will show respect to person by using Youyou instead of using the simple word "you".
 


***************
Tekst iz kategorije: Croatia vs. World,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  27.5.2005. 
Tema :: LIFE IN CROATIA  ID#476 Rec:3  RB17
Izvor teksta

Kategorija: Croatia vs. World  -  Više èlanaka iz kategorije :: Croatia vs. World
Više èlanaka iz iste grupe...LIFE IN CROATIA - Just Rubbish! 

Rubbish in Croatia!
Istra 

Croatia - Public management in Croatia!
Why people in Croatia leave rubbish around the houses?
Maybe they do not know what is the purpose of rubbish
containers? Or maybe is wrong bad timing of public service
who is in charge for cleaning? Truck just came and pick up
rubbish container! After a few hours truck came back and return empty container.
But during that time rubbish starts growing around the three.
So this is picture of life style in small Croatian cites like this one.
We got more rubbish stories in Croatia.
.......................
Here are some pictures for illustration!
........


 


***************
Tekst iz kategorije: Croatia vs. World,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  16.5.2005. 
Tema :: LIFE IN CROATIA  ID#468 Rec:4  RB17
Izvor teksta

Kategorija: Croatia vs. World  -  Više èlanaka iz kategorije :: Croatia vs. World
Više èlanaka iz iste grupe...LIFE IN CROATIA - Sales Tax of 22% for charity! 

Government Taxes in Croatia
ZAGREB 

Did you know: If you donate money for Asian Tsunami victims
or just Red Cross in Croatia you have to pay sales tax of 22%!
Visible on TV : HRT 2005.
Translation from TV screen:
(... donated 6,00 kuna (TAX included) to Croatian Red Cross...
.............................
.............................
.............................
.............................
.............................
.............................
Screenshot from HRT, year 2005.

.............................


 


***************
Tekst iz kategorije: Croatia vs. World,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  5.5.2005. 
Tema :: LIFE IN CROATIA  ID#464 Rec:5  RB17
Izvor teksta

Kategorija: Croatia vs. World  -  Više èlanaka iz kategorije :: Croatia vs. World
Više èlanaka iz iste grupe...LIFE IN CROATIA - Poor organization and public management in Croatia! 

Roads in Croatia - No responsibility at all!
ZAGREB 

We travel from Rijeka to Pula. When we reach "Most Raša" we face traffic sign STOP! None of local cars stops on that sign! Why? There is no reason to stop the car as there were no trains for ages! Years and years are passing and sign STOP stays there FOREVER! What a shame!
........ continue and see pictures ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... ......... ........... .........

 


***************
Tekst iz kategorije: Croatia vs. World,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Investigate,   od  21.4.2005. 
Tema :: LIFE IN CROATIA  ID#458 Rec:6  RB1223
Izvor teksta

Kategorija: Croatia vs. World  -  Više èlanaka iz kategorije :: Croatia vs. World
Više èlanaka iz iste grupe...LIFE IN CROATIA - WE INVESTIGATE PETROL PRICE IN CROATIA 

Petrol Price in Croatia 2005.
ZAGREB 

Information: Price for 30,oo litres of petrol in Croatia is
kuna 226,20 (Sales tax is included in this price: kn 40,79)!
April 2005. We investigate prices in the USA, Canada and Australia.
Our car is with 60 litres tank of petrol so the price for full
tank is kuna 452,oo.

(Exchange rates: 16.04.2005.-1EUR=kn 7.356011, 1USD=5.735234, 1AUD= 4,424681 , 1CAD= 4,611340 ) CROATIA - Full tank: 60 litres = kn 452,oo = EUR 61,45 = USD 78,81 = AUD 102,15 = CAD 98,02 


***************
Tekst iz kategorije: Croatia vs. World,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Investigate,   od  17.4.2005. 
Tema :: LIFE IN CROATIA  ID#457 Rec:7  RB444
Izvor teksta
End of hits 
.... Nema vise tekstova!
Aproved by IMS.
Right menu
Novo na portalu

Novosti
 

 
Vijesti

Prostor za vijesti
 

 
Govorne vijesti

Poruka administratora
 
Informacije

Klik na sliku za govor


 
Zanimljivosti
Internet oglačavanje

Tvrtke
 

 
Upomoć!!!

Crveni križ
Hrvatske

 

 
Privatizacija Arenaturista

Povijest privatizacije
Arenaturist

 

 
Ostali linkovi
Tražilice

Tražilice za nekretnine:
 

 
RSS kanali

Hrvatske novine
RSS

 

 
Tekstove kreiraju
  Linkovi na oglase:
NEKRETNINE

HRV.- Real Estate
ENG. -
Real Estate
GER. - Real Estate
  Iz svijeta
cnn.com
bbc.com
    Oglasni prostor
Nema oglasa
Bezoglasni prostor
Za postavljenje banera za udruge i neprofitnih organizacija pošaljite baner i URL na email!
    RSS  Novine   
Zadnji tekstovi: RSS Hrvatskih Novina
A  B  C  Č  Ć  D    E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  Q  R  S  Š  T  U  V  W  Z  Ž  |   Hrvatske-novine |
Copyright © Hrvatske-Novine.com 2005.-2008. - Powered by Macronet software engine
Hrvatske Novine