Hrvatske-Novine.com · Komentari i vidjenja · Jutarnji · Vecernji · HINA · Kritike vlasti
Istra · Dalmacija · Zagreb ·
·Hrvatske novine su kritika loših stvari i događanja u današnjoj Hrvatskoj. Ukoliko želite čitati pohvale i hvalospjeve slušajte hrvatski radio i televizijske postaje u vrijeme kada političari govore o svojim uspjesima. Mi otvoreno govorimo o pljački (bez obzira ako je pokrivena odlukama sudova).
   About Us |  Info |  Kategorije |  Tekstovi |   English | Deutsche
rolex replica

Kategorije
Važne teme
Grupa Pi-5
Povijest privatizacije
Istra

 Istra na webu

   Istra vijesti na webu
 
Dalmacija
Zagreb
Turizam
Posao
  Poslovni prostor
  Dionice
  Cijene Dionica
Hrvatske-novine.com
Tekstova: (7) Svi tekstovi...

Kategorija: Hej - Europe!!!  -  Više èlanaka iz kategorije :: Hej - Europe!!!
Više èlanaka iz iste grupe...Gdje je istina? - No, i nakon Talijanskog priznanja Slovenije, pokušava Italija kao cijenu priznanja dobiti od Slovenije slovensku jednostranu garanciju za talijanske manjine u Sloveniji 

Historijski pregled susjedne nam i „drage“ Slovenije
ZAGREB 


Historijski pregled susjedne nam i „drage“ Slovenije

Dragi i najdraži su nam susjedi Slovenci u svojoj povijesti - summa summarum - od svih južnih Slavena jedanaest stoljeća (od toga po-najduže Habsburgovcima) prali i lizali guzice, „tuđim“ feudalnim dinastijama koje su patronski vladale nad njima. Uz to još su se stotinjak godina, kao Austrijanci, Holanđani, Francuzi, Švicarci, Talijani i Česi računali kao dio „Svetoga Rimskoga Carstva Njemačke Nacije.“ Takvom odvojenošću od ostalih južnih Slavena na Balkanu, čije ostale nacije u više navrata, za razliku od njih, imaju svoju državu, ostavlja duboki trag u slovenskoj kulturi i načinu života. Sva ta stoljeća pod tuđom čizmom i slovenskog sluganstva Zapadu, navodi ih u prosincu 1918., a za čiju se opciju odlučuje slovenska elita pod utjecajem Panslavističke romantike i posljedicom I. Svjetskog rata, da zajedno s Hrvatima i Kraljevinom Srbijom uđu u umjetno novostvorenu državnu alijansu. Takva „slobodovoljna“ odluka i nije bila baš toliko glupa kada se zna da su Slovenci jedino na takav način mogli zaštititi svoje interese, naročito sjeverne granice od ostatka KUK-Monarhije ali i od vojničkog osvajanja za tuđom zemljom pohlepne i za teritorijem velikoapetitne musolinijeve fašističke Italije i doći zahvaljujući upravo takvoj vidovitosti danas do svoje prve države. Ta odluka o priključenju Slovenaca tom trojnom savezu uspijeva s potpunom kontradikcijom njihovih dotadašnjih historijski izraslih političkih, vojnih i ekonomskih alijansi. Srpska dominirajuća civilna i vojna birokracija u Beogradu projicirala je tijekom gotovo 70 godina postojanja obiju Jugoslavija orijentalnu kulturalnu pozadinu kao i istočnjačku ortodoksiju. U godinama umjetno stvorene koegzistencije dolazi radi toga uvijek do tenzija - kako u kraljevini tako i u Titovoj Jugoslaviji - gdje se takav destruktivni potencijal, naročito nakon 1970., u regiji sve više procesualno razvijao u smjeru destabilizacije. Upravo su te rane 70-te 20. st. najavljivale propast tog „melting pota“, višenacionalne države, u kojoj Slovenci, kao i druge nacije, više nisu vidjeli koristi. U sklopu komunističkog sistema kao i cijele države Slovenija je bila i ostala najotvorenija prema Zapadu. Tako Slovenci tijekom 70-tih i 80-tih razvijaju jedan nacionalni konsenzus u vezi s ubrzanim potrebama dubljih političkih i ekonomskih reformi. Socijalistička Republika Slovenija je u Socijalističkoj Jugoslaviji sa svojim udjelom stanovništva od ca. 8% imala u djelu bruto unutarnje proizvodnje preko 20% i bila je glavna pokretačka snaga ovoga djela kontinenta (iniciirana gorbačevim promjenama s Istoka) jedne nove radikalne politike odumiruće post-titoističke Jugoslavije.
23. prosinca 1990. odlučuje se na izborima 96% birača za neovisnu Sloveniju s ciljem ostvarivanja i izdvajanja u roku od šest mjeseci.
Međutim, nakon ovog kratkog povijesnog pregleda izgleda da je za sve novostvorene državice nakon raspada Jugoslavije ostao kao visjeti u zraku njihov vlastiti identitet – slika o samome sebi i one od internacionalne zajednice, a da se ne spominju lokalni ratovi i masa izbjeglica. Slovenski relativno bezbolni, brzi i uspješni bijeg iz balkanske krize kao i približavanje Europskoj Uniji biva u tim godinama snažnim pritiskom i ne baš prema njoj u prijateljskim odnosima diplomatske Italije (danas to isto radi i senilna Slovenija s Hrvatskom, jer Slovenci iz toga izgleda nisu ništa naučili – od uloge žrtve, nastaje uloga počinitelja) – zaboravljeni prekidi cestovnih i željezničkih veza, iznenadno uvođenje graničnih i carinskih propisa, stacioniranje talijanskih trupa uzduž granice u vrijeme turističke sezone – što je sve vodilo ka zaustavljanju pregovora europskih pridruživanja i priznanja. No, i nakon Talijanskog priznanja Slovenije, pokušava Italija kao cijenu priznanja dobiti od Slovenije slovensku jednostranu garanciju za talijanske manjine u Sloveniji. Također se pokušalo sa strane Italije okriviti Slovence za položaj talijanske manjine u Hrvatskoj. Ali to nije sve. Tako su nam naši „dragi“ susjedi zaboravili - što danas uveliko reflektiraju na nas s graničnim problemima i nesuglasicama u vezi s tim – kako je talijanska neofašistička nacionalna alijansa formulirala i koristila anti-slovenski resantiman i tražila reitalijanizaciju izgubljenih područja, dakle reviziju talijanske istočne granice na njihov i hrvatski račun. U to vrijeme, nešto slično kao što danas Slovenija čini s Hrvatskom zbog ulaska u EU i NATO, pokušava Italija revizijom Osimskog Ugovora sklopljenog 1975. između Italije i Jugoslavije prisiliti Sloveniju. Slično se događa i (iako Italija Sloveniju oficijelno priznaje 1992.) nakon stvaranja berluskonijeve vlade koja koalira s neofašistima gdje se pokušavalo na svim internacionalnim organizacijama i tijelima blokirati slovenske inicijative.
Jednoga dana, bez obzira na sve događaje s našim nam „dragim“ susjedima, predstoji neizbježni ulazak u EU, i kako kažu neki od hrvatskih političara i kako bi u stvari trebalo i biti, nećemo starati našim istočnim susjedima probleme kod integracija, nego ih podržati.
Hvala Vam Slovenci! 


***************
Tekst iz kategorije: Hej - Europe!!!,  autor teksta: Miro,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  2.2.2009. 
Tema :: Gdje je istina?  ID#1354 Rec:1  RB43
Izvor teksta

Kategorija: Kud plovi ovaj brod  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kud plovi ovaj  brod
Više èlanaka iz iste grupe...Gdje je istina? -  

DO TOGA NIJE TREBALO DOĆI
ZAGREB 

Događaji od od kraja prošle i početka ove godine smo su potvrdili glasinu koja već duže vremena kruži područjem Hrvatske: Hrvatskom zapravo upravljaju razni interesni lobiji koji nažalost ne misle na opće dobro, već na vlastiti korist, rezultat je na štetu hrvatskog naroda. Krajem prošle godine doneseni je sramotni Zakon o igralištima golfa kojime se ozakonjuje otimačina poljoprivrednoga zemljišta i njegovo pretvorbu u građevinsko preko famoznih golf igrališta. Investitor golf igrališta ima pravo da uz minimalnu naknadu kupi poljoprivredno zemljište, a ako ne može zakonskim putem može ga oduzeti jer su golf igrališta proglašena od nacionalnog interesa. Pri tom ne postoji nikakva zabrana oko gradnje pratećih objekata, tako da se opet zakonski putem može izgraditi cijelo jedno naselje urbanih vila uz pomoć golf terena. O štetnim utjecajima na okoliš – voda, mijenjanje cijelog ekosistema se ne vodi računa. Drugim riječima išlo se je na ruku građevinskom lobiju.
Posljedice utjecaja drugog lobija koji ima utjecaja na energetiku hrvatske se može vidjeti ovih dana kad je Rusija zatvorila dotok plina europi zbog prepucavanja s Ukrajinom. Oko 600.000 kućanstava, otprilike 2.000.000 ljudi, koji su ovisni o plinu plus razne firme plus industrija sa strahom gledaju kako će se završiti ova drama oko plina. U ovj priči je najgore što Hrvatska ne bi smjela osjetiti svu strahotu ove plinske drame da se je imalo ne samo energetsku strategiju već i da određeni lobiji se nisu bahato ponašali prema onom što Hrvatska ima, odnosno imala je jer je iznajmljeno ili prodano.
Hrvatska zahvaljujući svojem geografskom položaju se može pohvaliti jedni bogatstvom s kojim se može pohvaliti malo zemalja u njenom susjedstvu – nalazištima nafte i plina. Ona nisu velika ali čisto dovoljna da se izbjegne potpuna ovisnost o uvozu tih energenta. Nažalost zbog lobija koji su koncentrirani oko hrvatske naftne industrije i potpomognutim nuklearnim lobijem Hrvatska je postala potpuni ovisnik o uvozu nafte i plina. Hrvatska posjeduje plinska polja i spremnike za plin. U bivšoj Jugoslaviji su se pravile istražne bušotine na Jadranskom podmorju i na par mjesta su se pronašla nalazišta plina. Počelo se je razmišljati o eksploataciji- Došao je rat i obustavljene su radnje koje su prethodile eksploataciji plina. Hrvatska je postala samostalna. Počelo se je govoriti kako se Hrvatskoj ne isplati ekploatirati plin, jer je puno jeftiniji zemni plin iz Rusije, puniti spremnike za plin , ali se zato isplati Sloveniji koja je iznajmila dio kojem je još u staroj Jugoslaviji imala svoj dio plina. Isto tako se je govorilo kako se Hrvatskoj ne isplati eksploatirati plin iz Jadranskog podmorja, jer ga ima malo. Talijanima se je isplatilo da krenu u eksploataciju plina u hrvatskom dijelu Jadranskog podmorja. Javnost nije nikad saznala što je MOL dobio kad je kupio prvo 25 plus jednu dionicu INE, a zatim od malih dioničara kupio dodatne dionice. Doduše nije mu uspjelo postati vlasnikom INE. S tugom se mora konstatirati da zahvaljujući lobijima koji drmaju političarima i državom hrvatski narod sa strahom sluša vijesti, bojeći se ako uskoro ne krene plin da će se morati smrzavati u svojim domovima. Tog straha su pošteđeni Slovenci, Mađari, Talijani – koji se ne mogu pohvaliti onim što Hrvatska ima, odnosno imala je jer je lobiju više odgovarala energetska ovisnost. Da se priča zaokruži tu je i plinsko-naftno nalazište u Sibiru – 'Bijele noći'- kojim je upravljala Ina dok ga nie prodala kad je Hrvatska postala samostalna. 


***************
Tekst iz kategorije: Kud plovi ovaj brod,  autor teksta: Walpurga,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  10.1.2009. 
Tema :: Gdje je istina?  ID#1347 Rec:2  RB1001
Izvor teksta

Kategorija: Izmišljene vijesti!  -  Više èlanaka iz kategorije :: Izmišljene vijesti!
Više èlanaka iz iste grupe...Gdje je istina? - Nije moguće prkositi zakonu gravitacije 

Levitacija je ipak moguća
ZAGREB 

Da li je levitacija moguća?
Dobili smo jednu sliku s dopisom da je grupa svjedoka vidjela levitaciju iznad biomase koja zrači bioenergijom.
U prilogu je slika levitacije.
Nama ovo liči na skok a ne na levitaciju.
Sami se uvjerite!

 


***************
Tekst iz kategorije: Izmišljene vijesti!,  autor teksta: Smiley,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  14.10.2008. 
Tema :: Gdje je istina?  ID#1279 Rec:3  RB45
Izvor teksta

Kategorija: Luđaci vladaju svijetom?  -  Više èlanaka iz kategorije :: Luđaci vladaju svijetom?
Više èlanaka iz iste grupe...Gdje je istina? - Hitler, Staljina i Mao Zedong 

Staljin nije pljačkao banke za sebe
ZAGREB 

Kako bi mogao započeti neki satirički ili možda čak sarkastični tekst: Policija je napokon (u svom neznanju), jer inače kao i uvijek „tapka u mraku“, uhitila ubojicu kompetencije! dotada neuhvatljivog („Uhiti me ako možeš“) ali svima dobro poznati nepotizam, koji je proizašao, ali i educiran sa strane napuhanog i perverznog malog Ega!
Što sve ne učini dosad (a što će još i što je još kadar da učini) taj mali, bolesni i neizlječivi, depresijom mučeni, malograđanski ego?
Evo na pr. jednoga majušnoga Franje, koji je godinama čistio cipele i lizao dupe velikoga karizmatičnoga Jože, kojemu se (a malome Franji) čak i danas na ponekim mjestima „lijepe naše“ (ne do bog još i tamo nekim poglavnicima…) podižu poprsja a i po njegovom uzoru, za maloga Franju, iste ili slične projekcije. Takvi majušni, a ima i bogu hvala i malo većih, koji su čak, kao i ovi navedeni, imali licencu za ubijanje („James Bond, u službi njenog Veličanstva“) pokušat ću tu da raskrinkam.
Takva su se „klanja“ pozitivno i s moralnih gledišta oduvijek odobravala, ali samo onda ako su bila učinjena sa strane opozvanih (pitam se od koga opozvanih?) Glavonja.
Sada se sigurno pitate, i s pravom, što ovaj tu baljezga? Pa ne ide bez činjenica, je´l tako?
Pokušat ću neke i navesti:
Ponekad se kaže da se povijesne ličnosti ne mogu prema građanskim moralnim pretpostavkama mjeriti i da su kazneni zakoni stvoreni (pazi apsurda) za kradljivce, kokošare i prevarante, a ne za historijske ličnosti (čitaj saborski zastupnici)!
Čak je i poznati florentinski renesansni filozof Niccolo Machiavelli svoje kneževe savjetovao da trebaju zaboravit ništavne sumnje. Etička sfera državnika se nalazi «do normalne moralne sfere kao jedan svijet za sebe». I Hegel je maštao o «istini koja leži u moći» i čvrsto zaključuje, bez pretjerane sentimentalnosti: «Jedna velika ličnost, koja tada stupa na scenu, pogazi na svom putu poneki nedužni cvijet, ali mora na svom putu neke i uništiti» (predavanja o filozofiji svjetske povijesti).
I Hitler je imao objašnjenje za to i branio bi Staljina, kada bi ga netko nazvao kradljivcem banaka, objašnjavajući s time da Staljin nije pljačkao banke za sebe, nego kao revolucionar za financiranje svog komunističkog pokreta.
Znači ubojstva radi VIŠIH ciljeva su dopuštena, ali u nikojem slučaju za neovlaštene.
Zanimljiva je po meni uz to i statistika democida za 20. st., na kojoj Hitler zauzima sa 20 946 000 žrtava tek treće mjesto i to poslije Staljina (42 672 000) i Mao Zedonga (37 828 000), ali jasno se nalazi ispred Čang- Kajšeka (10 214 000) i našega Jože (oko 2 000 000).
Perverzni glavonja Hitler se tu ne nalazi na prvom mjestu, kako govore brojke, ali iz drugih razloga i to ne samo zbog toga što je želio uništit sve Židove i ljude rođenih s manama, nego je imao u planu da ubije i jedan veći dio Slavena, zbog čega se on i nalazi na prvom mjestu u svijetu.
Zamislite si tu ludost. Ali što bi se dogodilo kada bi se ista statistika democida provela na današnjim, ili blisko - jučerašnjim (rat u ex-ju, Irak, Bliski istok, Čečenija…) događajima? E koliko bi ih moralo završit u Den Haagu, internacionalnog sudstva (ali valjda opet ne za one gore etablirane, s licencom).
Za takve je visoke etablirane glavate ličnosti oduvijek vrijedilo isto: Do not Touch! i to sve dok ne dođe do masovnih revolucija, koje su nam iz povijesti manje-više poznate, gdje su padale i kraljevske glave, pr. francuska revolucija.
Pitam se: Da li (savjestan) čovjek može mirno spavati ako je lagao, krao ili krivo širio demagogiju? Može, jer ima licencu, a i zašto ne bi, pa policija je uhitila glavnog krivca nepotizam i još traga za izgubljenim moralom, tapkajući u mraku, dok tu i tamo poneki (nadam se samo poneki) iz naših redova psihopat luta ulicama našeg lijepog, načičkanog kafićima grada!
 


***************
Tekst iz kategorije: Luđaci vladaju svijetom?,  autor teksta: Miro,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  21.9.2008. 
Tema :: Gdje je istina?  ID#1257 Rec:4  RB45
Izvor teksta

Kategorija: Hrvatsko gospodarstvo  -  Više èlanaka iz kategorije :: Hrvatsko gospodarstvo
Više èlanaka iz iste grupe...Gdje je istina? - Kad se to bude isplatilo strancima ... tvrtke se sele na jug ko ptice... 

Zašto se ne kaže prava istina narodu?
ZAGREB 

Strana tvrtke u vlasništvu stranaca. Stranac ima više od 25% udjela. Tvrtka se definira kao STRANA TVRTKA:
hrvatski političari , uključujući i vrh hrvatske državen politike tvrde... To su HRVATSKE tvrtke (čak i one koje su u stopostotnom vlasništvu stranaca...)
Vrijeme je za buđenje i prihavaćanje svih definicija
a ne samo onih koje odgovaraju..
 


***************
Tekst iz kategorije: Hrvatsko gospodarstvo,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  12.2.2006. 
Tema :: Gdje je istina?  ID#719 Rec:5  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Tko vlada svijetom?  -  Više èlanaka iz kategorije :: Tko vlada svijetom?
Više èlanaka iz iste grupe...Gdje je istina? - Nepotizam ili "Rat za naftu"? 

Kuda ide ovaj svijet?
ZAGREB 

Tko vlada svijetom: Nepotizam ili nafta?
Rekli bi das e radi o nepotimu da se dogodi kod nas da otac i sin predsjednikuju. No na wikipediji imamo slijedeće:
"...GWB (born 1946) is the 43. President of the United States. Prior to his political career, he was a businessman in the oil industry and served as the managing general partner of the Texas Rangers baseball team.
Ne treba nam puno da zbrojim 1+1 i dodjemo do rezultata
koji naravno može biti ili 10 ili 2 ovisno o kojem sustavu radimo. No oba rzultata govore o političkim motivima izbora predsjednika. Nije izabran od trane naroda nego ga je jaka marketinška kampanja od grupacija koja imaju praktički neograničena financijska sredstva izbacila u prvi plan. To je naravno našaprocjena koja ne mora biti točna ali teško je ne doći do takovih zaključaka nakon govora o stanju nacije u kojoj sam predsjednik navodi da je strateški interes očuvanje postojećeg stanja vezanog uz nisku cijene energenata. Najstrašnija stavka u tom govoru da se energetske rezerve ne odnose samo na one u vlastitoj zemlji već svuda u svijetu....
Žarko se nadamo (po već onoj poznatoj našoj uzrečici) da griješimo u našim analizama...
 


***************
Tekst iz kategorije: Tko vlada svijetom?,  autor teksta: B. C.,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  10.2.2006. 
Tema :: Gdje je istina?  ID#715 Rec:6  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Penzioneri opljačkani?  -  Više èlanaka iz kategorije :: Penzioneri opljačkani?
Više èlanaka iz iste grupe...Gdje je istina? - Nešto ne štima s penzijama...? 

Gdje je nestao naš novac...
ZAGREB 

Predsjednik Republike je rekao .. "privatizacija je pljačka ali sve po zakonu...." Mi se pozivamo na riječi predsjednika! Premijer Sanader govori da je u pripremi nova mirovinska reforma.
Premijer Ivo Sanader je u Hrvatskom saboru izvijestio da Vlada zajedno s HSU-om i umirovljeničkim udrugama te sindikatima planira formirati radnu skupinu koja će pokušati pripremiti novu mirovinsku reformu i tako riješiti problem s razlikama u mirovinama između tzv. starih i novih umirovljenika.
Vlada, odnosno država, kazao je, u ovom trenutku ne može isplatiti 11 milijardi kuna koliko, tvrdi, iznosi razlika od uplaćenih doprinosa za mirovinsko osiguranje i isplaćenih mirovina...
"
******* Mi ćemo konstatirati.... i Vlada i premijer je dužan osigurati funkcioniranje sustava kroz principe i zakone. Dakle ne može manjkati sredstva. Danas je penzija ionako ekvivalent socijale. Zašto ? Penzioneri
ne dobivaju za penziju svoj novac već uzimaju tudji novac. Uzimaju novac od poreza. to je čista socijala i socijalna pomoć! No gdje je novac koji su penzioneri uložili u svojepenzije dok su radili. Taj novac je u nekretninama i tvornicama. No grabež se desio. Imovina umirovljenika je popaljena. No zaboravilo se da će sustav puknuti po šavovima ako se sve popapa.
... Ljudi moji ne znate Vi što još Vas čeka....
Dakle , ako se već išlo u privatizaciju trebalo je iznaći model da gospodarstvo može dati minimum socijale... Penzionerima savjet- funkcioniratjte i Vi nabavite si menađere.. imate 1 miljun članova i možete upravljati sustavom i rješiti SVE HRVATSKE PROBLEME...!
Proudite se. Jer psotojeći sustav već ima stotine tisuća šutljivih prosjaka (prosjaka jer tko može preživjeti s $200 ovoj zemlji) ... a što nas još čeka!


 


***************
Tekst iz kategorije: Penzioneri opljačkani?,  autor teksta: Penzo Miomir,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  25.1.2006. 
Tema :: Gdje je istina?  ID#675 Rec:7  RB0
Izvor teksta
End of hits 
.... Nema vise tekstova!
Aproved by IMS.
Right menu
Novo na portalu

Novosti
 

 
Vijesti

Prostor za vijesti
 

 
Govorne vijesti

Poruka administratora
 
Informacije

Klik na sliku za govor


 
Zanimljivosti
Internet oglačavanje

Tvrtke
 

 
Upomoć!!!

Crveni križ
Hrvatske

 

 
Privatizacija Arenaturista

Povijest privatizacije
Arenaturist

 

 
Ostali linkovi
Tražilice

Tražilice za nekretnine:
 

 
RSS kanali

Hrvatske novine
RSS

 

 
Tekstove kreiraju
  Linkovi na oglase:
NEKRETNINE

HRV.- Real Estate
ENG. -
Real Estate
GER. - Real Estate
  Iz svijeta
cnn.com
bbc.com
    Oglasni prostor
Nema oglasa
Bezoglasni prostor
Za postavljenje banera za udruge i neprofitnih organizacija pošaljite baner i URL na email!
    RSS  Novine   
Zadnji tekstovi: RSS Hrvatskih Novina
A  B  C  Č  Ć  D    E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  Q  R  S  Š  T  U  V  W  Z  Ž  |   Hrvatske-novine |
Copyright © Hrvatske-Novine.com 2005.-2008. - Powered by Macronet software engine
Hrvatske Novine