Hrvatske-Novine.com · Komentari i vidjenja · Jutarnji · Vecernji · HINA · Kritike vlasti
Istra · Dalmacija · Zagreb ·
·Hrvatske novine su kritika loših stvari i događanja u današnjoj Hrvatskoj. Ukoliko želite čitati pohvale i hvalospjeve slušajte hrvatski radio i televizijske postaje u vrijeme kada političari govore o svojim uspjesima. Mi otvoreno govorimo o pljački (bez obzira ako je pokrivena odlukama sudova).
   About Us |  Info |  Kategorije |  Tekstovi |   English | Deutsche
rolex replica

Kategorije
Važne teme
Grupa Pi-5
Povijest privatizacije
Istra

 Istra na webu

   Istra vijesti na webu
 
Dalmacija
Zagreb
Turizam
Posao
  Poslovni prostor
  Dionice
  Cijene Dionica
Hrvatske-novine.com
Tekstova: (7) Svi tekstovi...

Kategorija: Kud plovi ovaj brod  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kud plovi ovaj  brod
Više èlanaka iz iste grupe...Jao nama! -  

Tužna vijest
ZAGREB 

Javljam tužnu vijesto. Dne 11.02.2010. godine rano ujutro u 3.30 sati je teško povređena Demokracija. Pitanje je da li će preživjeti nanesene povrede. Na istom mjestu gdje je povređena Demokracija se je poskliznula i pala Pravna država. Mjesto pada je Varšavska ulica Razlog pada mirni prosvjed građana protiv devastacije grada, sužavanja pješačke zone, gradnje privatne prilazne rampe na javnoj površini – Varšavska ulica i plaćanja te iste privatne rampe sa strane građana Zagreba. Prosvjednici su toliko krivi jer su mislili kako su im ustavom zajamčena pravo na slobodu mišljenja i mirne prosvjede. Barem su si tako protumačili neke članke Ustava

Članak 3.
Sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranački sustav najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.

Članak 5.
U Republici Hrvatskoj zakoni moraju biti u suglasnosti s Ustavom, a ostali propisi i s Ustavom i sa zakonom.
Svatko je dužan držati se Ustava i zakona i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske.

Članak 14.
Svaki čovjek i građanin u Republici Hrvatskoj ima sva prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.
Svi su pred zakonom jednaki.

Članak 20.
Tko se ogriješi o odredbe Ustava o temeljnim slobodama i pravima čovjeka i građanina, osobno je odgovoran i ne može se opravdati višim nalogom.

Novoizabrani predsjednik Ivo Josipoviće je na izjavio na Facebooku:
"Pravo na slobodu izražavanja mišljenja i pravo na mirne prosvjede sastavni su dio demokracije zajamčene Ustavom Republike Hrvatske. Ako prosvjed narušava javni red i mir ili šteti zakonitim interesima trećih, intervencija državnih tijoela mora biti razmjerna u odnosu na moguću opasnost koju izaziva prosvjed. Intervencija koja se dogodila u Varšavskoj ulici dovodi u pitanje načelo razmjernosti opsegom prisile koja je uporabljena prema građanima. Očekujem da policija hrvatskoj javnosti i nadležnim državnim tijelima objasni opravdanost primjene prisile i uhićenje dvadesetitroje građana zbog otpora četvorice prosvjednika"
"Prosvjedi građana povodom radova u Varšavskoj ulici i njihovi argumenti čine potrebnim da nadležna tijela Grada Zagreba te nadležna inspekcijska tijela ponovno ispitaju cijeli predmet koji je povod nemilom događaju i da o svojim nalazima detaljno izvijeste javnost",

Demokracija je teško povređena a pravna država se je jako poskliznula u onom trenutku kad su u rano jutarnjim satima, bilo je 3.30, na 23 mladih ljudi koji su mirnn prsvjedovali u kontejnerima krenulo 41 policajac i 29 interventnih policajaca (speijalaca). Istina je da za dva postavljena kontejnra nije bila izdana dozvola, ali isto tako je i istina da je za vrijeme prosvjeda, večer prije pred 4000 građaa prosvjednika i kamerama raznih medija bilo rečeno kako su kontejenri postavljeni da se spriječi devastacija Varšavske dok se ne riješi tužba u vezi privatne rampe koja će biti plaćena novcem grđana Zageba. Onog trenutka kad se riješi tužba kontejneri se miču. Dok su prosvjdnici prizivali pravnu državu ni u snu nisu mogli pomisliti da će se par sati kasnije dogoditi gore nego što što se je događalo građanima Zagreba kad su demnostrirali 1971. godine na Trgu Republike – današnjem Trgu bana Jelačića.
Poskliznućem pravne države koje je kao posljedicu imalo tešku povredu Demokracije se je pokazalo koliko su interesi pojedinaca i interesnih skupina iznad interesa naroda, u ovom slučaju građana Zagreba.

Da li će Demokracija umrijeti od nanesenih povreda ili će se uspjeti oporaviti ovisi o svima nama. Zbog toga se trebamo truditi da nam se Demokracija oporavi i da se Pravna država opet ne posklizne.

Hvala.

 


***************
Tekst iz kategorije: Kud plovi ovaj brod,  autor teksta: Walpurga,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  11.2.2010. 
Tema :: Jao nama!  ID#1380 Rec:1  RB1001
Izvor teksta

Kategorija: Kud plovi ovaj brod  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kud plovi ovaj  brod
Više èlanaka iz iste grupe...Jao nama! - Povodom privođenja Nikše Klečaka zbog kreiranja Facebook grupe "Kladim se da ću naći 5000 facebookera koji ne vole Ivu Sanadera"  

HBO (Hrvatska blogerska organizacija) - PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
ZAGREB 

Zagreb, 29. studenoga 2008.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predmet: Prosvjed zbog privođenja Nikše Klečaka

Jučerašnje privođenje Nikše Klečaka, mladog dubrovačkog aktiviste i predsjednika dubrovačkog ogranka Foruma mladih SDP-a na obavijesni razgovor u dubrovačku policiju, pod optužbom iz članka 5. stavka 3. Zakona o prekršajima javnog reda i mira („Tko tiskane ili snimljene stvari raspačava na neuobičajen nametljiv ili drzak način, te time remeti mir građana, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 500 do 1500 dinara.“) predstavlja nov udar vladajućih struktura na bazično demokratsko pravo na slobodu izražavanja te zorno ilustrira samoljubivost i balkanski mentalitet hrvatskog političkog vrha.

Nikša Klečak JEST kreirao Facebook grupu „Kladim se da ću naći 5000 facebookera koji ne vole Ivu Sanadera“ – oko toga nema nikakvog spora i Nikša to i sam „priznaje“. U grupi je uspio prikupiti preko 6.000 članova (a broj i dalje raste) pa bi se reklo da je Nikša „okladu“ dobio.

U svakom normalnom demokratskom društvu, tu bi priči bio kraj – građani su se „okupili“ na internetu, malo se dopisivali, izrazili svoje nezadovoljstvo i gotovo.

Ali ne i u Hrvatskoj! U Lijepoj Našoj priča završava pretresom stana, pečaćenjem i pregledavanjem laptopa i mobitela te četverosatnim razgovorom u policiji. A sve pod optužbom da su na grupi objavljene fotomontaže premijera Sanadera s nacističkim obilježjima. Nikša Klečak tvrdi da tako nešto na grupi nikada nije objavljeno, a s obzirom da je sud, preciznije rečeno sutkinja Paola Glavić Stojilković, odobrila prekršajni nalog po kojem je postupila policija, zahtijevamo da se dokazi na osnovu kojih je pokrenut prekršajni postupak predoče hrvatskoj javnosti.

Jer, ukoliko je jedini razlog ovog kršenja elementarnog ljudskog prava na nepovredivost stana najobičnije iživljavanje političkih moćnika nad onima koji su se, zamislite Vi to, usudili okupiti ljude koji „ne vole Ivu Sanadera“, tada hrvatska demokracija ima ozbiljnih problema a zaživljavanje europskih demokratskih normi postaje dalek cilj i „sanak pusti“.

Nedavne reforme su dale tračak nade da će hrvatskim pravosuđem zapuhati novi vjetrovi. Hrvatska blogerska organizacija ovaj slučaj smatra eklatantnim kršenjem slobode izražavanja na internetu i zahtijeva hitno rasvjetljavanje svih njegovih aspekata te poduzimanje mjera protiv onih koji su službenu dužnost zlouporabili u političke svrhe.

Za Hrvatsku blogersku organizaciju:

Dr.sc. Zvonimir Vanjak
predsjednik HBO
tel: 098/39-11-77
e-mail: Zvonimir.Vanjak@fer.hr
http://www.hrvatska-blogerska-organizacija.org/hbo/ 


***************
Tekst iz kategorije: Kud plovi ovaj brod,  autor teksta: Walpurga,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  29.11.2008. 
Tema :: Jao nama!  ID#1318 Rec:2  RB1001
Izvor teksta

Kategorija: Golf tereni  -  Više èlanaka iz kategorije :: Golf tereni
Više èlanaka iz iste grupe...Jao nama! - Nekad su trend bila teniska igrališta....  

Razorimo zemlju idejama neprimjerenim Hrvatskoj....
ZAGREB 

Stigao nam je E-mail:
Problemi , problemi, problemi...
Da li napredak nužn znači i dobitak?
Evo teksta:
******Subject: FW: Volim Motovun!MOLIM VAS POMOZITE STANOVNICIMA MOTOVUNA I POTPISITE PETICIJU NA STRANICI http://www.volim-motovun.org a ovaj mail posaljite na sve svoje adrese sirom svijeta.

PLEASE, HELP THE CITIZENS OF MOTOVUN (little town in Istria) AND SIGN THE PETITION ON THIS SITE http://www.volim-motovun.org forward this mail to all your friends through out the world.

Za vasu informaciju - ako to jos do sada ne znate:

Prostornim planom predlaze se izgradnja cak 2 golf igralista od po 18 rupa te preko 200 apartmana u podnozju grada Motovuna.

Ako se takav plan usvoji zauvijek ce biti promijenjena prekrasna srednjevjekovna panorama Motovuna i ugrozena cuvena Motovunska suma sirom svijeta poznata po bijelim tartufima.

For you information - if you do not know jet:

By urban plan for Motovun it is proposed building of 2 golf courses with 18 holes and more than 200 apartments in the nearest surrounding below of the town.

If such plan would be adopted, the beautiful medieval panorama of Motovun will be changed for ever as well as the world famous Motovun Forest known by the white truffles.

Thank you.

 


***************
Tekst iz kategorije: Golf tereni,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  10.7.2006. 
Tema :: Jao nama!  ID#853 Rec:3  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Kud plovi ovaj brod  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kud plovi ovaj  brod
Više èlanaka iz iste grupe...Jao nama! - Ja radim samo radi novca i vlasti.... 

Koji je psihološki profil naših političara...
ZAGREB 

Stalno vićemo da su političari nesposobni....
Stalno vičemo da se ne štite interesi građana...
Stalno vičemo da političari prodaju ugled i čast za par večera ili malo više.. npr. dobro poziciju ili školovanje ....
Sada imamo situaciju ili da je došlo do transformacije od sposobnosti u nesposobnost ili da je jedna političarka izgubila sebe i svoj kompas...
...
U svakom slučaju prenijet ćemo vijest s HRT-a a gornji komentar je sasvim slučajan i nevezan uz dole navedeni preneseni tekst HRTa:

2. srpnja - U Vinkovcima je održana sjednica xxxxxxx xxxx. Na sjednici se okupilo xxxxxx-ak članova glavnih odbora iz svih dijelova zemlje.
Priprema je to za xxxxxxxxxx konvenciju koja će se u prosincu održati u gradu xxxxxxxxx te za parlamentarne izbore na koje će stranka xxxxxxxxxxx samostalno izaći.
S obzirom na aktualnu političku situaciju u zemlji, slogan bi skupa trebao biti "Spas za Hrvatsku", poručila je predsjednica stranke yyyyyy gdja. xxxxxxxx yyyyyyy, dodavši da smo zemlja s najviše nezaposlenih u Europi te da imamo premijera koji nije sposoban. Citat: "Ali, mi nemamo sposobnog premijera. ..."uniji, ......"...kada je zastala privatizacija, povećava se broj nelikvidnih tvrtki, a poduzetnici i investitori odlaze nam u Srbiju jer tamo postoje bolji uvjeti poslovanja",
.........
Koji psihološki profil osobe mora biti koja je sudionik u destrukciji zemlje(ekonomskoj , gospodarskoj i vojnoj)koja nakon nekog vrmena okreće leđa i baca rajčice po ljudima.
Ako se već baca paradajz po ljudima onda je potrebna konzistentnost u tome....na način da se za KRIVE POGREŠNE I KRMINALNE RADNJE kaže Da to je KRIVO, to je POGREŠNO a ovo je KRIMINAL...
međutim mi u zemlji imamo situaciju:
E ovi je naš , on je malo pogriješio... ajmo ga izvuć van... nije to tako strašno... ljudi smo ... svi griješimo....
A kad je u suprotnom taboru... onda udri po njemu... bilo opravdano ili neopravdano... da ne govorimo što se događa ako neko izleti iz sustava... u najmanju ruku počinju istrage o ratnim zločinima .....

 


***************
Tekst iz kategorije: Kud plovi ovaj brod,  autor teksta: Mad Man,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  3.7.2006. 
Tema :: Jao nama!  ID#834 Rec:4  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Ekonomija  -  Više èlanaka iz kategorije :: Ekonomija
Više èlanaka iz iste grupe...Jao nama! - Neshvatljiva je gluma koju koriste političari u pokazivanju nepostojeće suverenosti... 

Zašto političari skidaju gaće strancima?
ZAGREB 

Prenosimo a nikako da nekoga potaknemo da se probudi....
"Ukupni bruto inozemni dug Hrvatske na kraju prošle godine iznosio je 25,5 milijardi eura, što je za 12 posto ili za 2,7 milijardi eura više nego na kraju 2004. godine, podaci su koje je objavila Hrvatska narodna banka. Iako se stopa rasta duga tijekom 2005. usporila, procjenjuje se da je udjel vanjskog duga u procjenjenom bruto domaćem proizvodu (BDP) povećan na 84,7 posto ili za 2,2 postotna boda u odnosu na godinu prije.
"...............

Dva su kritična faktora...
1. Visina duga
2. Trend porsata duga...
-----
Ovo je neprihvatljivo za ljude a treablo bi biti i za političare... jer demonstracija gdje " političari skidaju gaće na televiziji" i dopuštaju ponižavanje ... to se ne odnosi samo na političare već i na ljude koji ti političari predstavljaju...
Razlozi su jednostavni... nema novaca... i treba se savijati..... ili priznati JA SAM NESPOSOBAN! Nisam u stanju uspostavitimodel da država funkcionira...
Znam samo nacionlaizirati, privatizirati i prodati privatizirano!
GOSPODO POLITIČARI: DRŽAVA NE FUNKCINIRA po modelu "PRODAM JER MI TREBA NOVAC ZA NAROD"
Država funkcinira na način da se definiraju princip i modeli.. te pute zakona uspostavi funkcioniranje sustava koji pravedno raspodjeluje novac stečen porezima i davanjima!
Dok iz guzice ne dodje u glavu... gaće će biti spuštene....
A tko nije u stanju pocrveniti imat će crvenu g. 


***************
Tekst iz kategorije: Ekonomija,  autor teksta: Mad Man,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  9.4.2006. 
Tema :: Jao nama!  ID#770 Rec:5  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Glupe Vlade  -  Više èlanaka iz kategorije :: Glupe Vlade
Više èlanaka iz iste grupe...Jao nama! - Neke tvrtke posluju dobro... 

Dobit od 2 milijade
ZAGREB 

Ima jedan zemlja u kojoj se može iz tiska pročitati slijedća vijest...
" xxxxxxx: Neto dobit od 1,9 mlrd kuna na razini one ostvarene xxxxxx. godine Neto dobit koju je lani ostvarila najveća domaća xxxxxxxxxxxxx kompanija, xxxxxxxxxxxx (xx-xxx), iznosila je 1,93 mlrd kuna i na razini je one ostvarene godinu dana ranije "
Zamislite zlatnu koku! Imete desetke tisuće tvrtki koje propadaju ( i to ne zbog knkurencije ili nesposobnog managementa... već radi nesposobnosti političara!) U isto vrijeme dozvoljavaju se gruba kršenja Ustava i zakona , počevši od definiranja cijena pa nadalje.....
Zamislite da Vam u banana državi netko dozvoli ostvarivanje 25 posto profita na bruto promet....
da ne govorimo o troškovima koje možete prozvoljno generirati i "šerafiti" raju i privredu!
"Zemljom vladaju KRIMNALCI!" I to vrhunski! Nažalost za gore navedeno postoje dokazi.... svojevremeno su i predočeni jednom predsjedniku Sabora..... no ništa nije učinjenop osim osobne promocije... Naravno tako nešto je moguće samo u "banana" državi, tako da se to ne odnosi na nas... 


***************
Tekst iz kategorije: Glupe Vlade,  autor teksta: Noname,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  1.4.2006. 
Tema :: Jao nama!  ID#758 Rec:6  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Vanjskotrgovinski deficit  -  Više èlanaka iz kategorije :: Vanjskotrgovinski deficit
Više èlanaka iz iste grupe...Jao nama! - Što nam još može pomoći? 

Krivi smjerovi u gosodarstvu
ZAGREB 

Jao nama!
"...Vanjskotrgovinski deficit Hrvatske prošle je godine nastavio svoj rast te je dosegnuo iznos od 9,7 mlrd dolara odnosno bio je 1,17 mlrd dolara (13,7%) viši nego godinu dana ranije. Vrijednost hrvatskog izvoza prošle je godine bila 8,8 mlrd dolara (+9,8%), dok je uvezena roba u vrijednosti od 18,5 mlrd dolara što je 11,8% više nego u 2004. godini.
U kunama deficit je iznosio 57,8 mlrd kuna (+12,2%), uvoz 110,4 mlrd (+10,4%), dok je izvezeno robe u vrijednosti 52,5 mlrd kuna što je bilo 8,5% više nego godinu dana ranije.
Trend jačeg rasta izvoza od uvoza s početka prošle godine ipak se nije nastavio te je pokrivenost uvoza izvozom prošle godine pogoršana na 47,5% s 48,4% koliko je iznosila u 2004. godini... "
Komentar je : Jao si ga nama!

 


***************
Tekst iz kategorije: Vanjskotrgovinski deficit,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  4.2.2006. 
Tema :: Jao nama!  ID#699 Rec:7  RB0
Izvor teksta
End of hits 
.... Nema vise tekstova!
Aproved by IMS.
Right menu
Novo na portalu

Novosti
 

 
Vijesti

Prostor za vijesti
 

 
Govorne vijesti

Poruka administratora
 
Informacije

Klik na sliku za govor


 
Zanimljivosti
Internet oglačavanje

Tvrtke
 

 
Upomoć!!!

Crveni križ
Hrvatske

 

 
Privatizacija Arenaturista

Povijest privatizacije
Arenaturist

 

 
Ostali linkovi
Tražilice

Tražilice za nekretnine:
 

 
RSS kanali

Hrvatske novine
RSS

 

 
Tekstove kreiraju
  Linkovi na oglase:
NEKRETNINE

HRV.- Real Estate
ENG. -
Real Estate
GER. - Real Estate
  Iz svijeta
cnn.com
bbc.com
    Oglasni prostor
Nema oglasa
Bezoglasni prostor
Za postavljenje banera za udruge i neprofitnih organizacija pošaljite baner i URL na email!
    RSS  Novine   
Zadnji tekstovi: RSS Hrvatskih Novina
A  B  C  Č  Ć  D    E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  Q  R  S  Š  T  U  V  W  Z  Ž  |   Hrvatske-novine |
Copyright © Hrvatske-Novine.com 2005.-2008. - Powered by Macronet software engine
Hrvatske Novine