Hrvatske-Novine.com · Komentari i vidjenja · Jutarnji · Vecernji · HINA · Kritike vlasti
Istra · Dalmacija · Zagreb ·
·Hrvatske novine su kritika loših stvari i događanja u današnjoj Hrvatskoj. Ukoliko želite čitati pohvale i hvalospjeve slušajte hrvatski radio i televizijske postaje u vrijeme kada političari govore o svojim uspjesima. Mi otvoreno govorimo o pljački (bez obzira ako je pokrivena odlukama sudova).
   About Us |  Info |  Kategorije |  Tekstovi |   English | Deutsche
rolex replica

Kategorije
Važne teme
Grupa Pi-5
Povijest privatizacije
Istra

 Istra na webu

   Istra vijesti na webu
 
Dalmacija
Zagreb
Turizam
Posao
  Poslovni prostor
  Dionice
  Cijene Dionica
Hrvatske-novine.com
Tekstova: (4) Svi tekstovi...

Kategorija: Filozofija  -  Više èlanaka iz kategorije :: Filozofija
Više èlanaka iz iste grupe...Dobri gospodar i loš gospodar - Internacionalizacija 

Ma što mi napriča
ZAGREB 

Internacionalizacija
Za vrijeme debate na jednom americkom univerzitetu, brazilskog ministra prosvjete Cristovama Buarquea su studenti pitali sta misli o internacinalizaciji Amazonije. Americki student je postavio svoje pitanje uz primjedbu da ocekuje odgovor humaniste a ne Brazilca.
Evo sta je odgovorio G. Cristovam Buarque:
Naravno, kao Brazilac se jednostavno usprotivio internacionalizaciji Amazonije. Kolika god bila nebriga nasih vlada za to bogatstvo, ono je nase.
Kao humanista, svjestan opasnosti koja prijeti degradiranju okolisa u Amazoniji, mogao bih zamisliti da Amazonija bude internacionalizirana, kao uostalom i sve drugo vazno za covjecanstvo. Ako bismo, u ime humanisticke etike, trebali interncionalizovati Amazoniju, onda bismo trebali interncionalizovati i naftne rezerve cijelog svijeta. Nafta je je isto toliko vazna za buducnost covjecanstva koliko i Amazonija. Ali uprkos tome, gospodari naftnih rezervi osjecaju da imaju pravo povecati ili sniziti njenu cijenu ili proizvodnju.
Isto tako bi trebalo internacionalizirati financijski kapital bogatih zemalja. Ako je Amazonija rezerva za cijelo covjecanstvo, nju se ne smije spaljivati voljom jednog vlasnika ili jedne zemlje. Spaljivati Amazoniju je isto tako ozbiljno kao i nezaposlenost koju su izazvali spekulanti globalne ekonomije. Ne smijemo pustiti da samovolja spekulanata upropasti financijske rezerve cijelih zemalja.
Prije internacionalizacije Amazonije zelio bih biti svjedok internacionalizacije svih muzeja svijeta. Louvre ne treba pripadati samo Francuskoj. Svaki muzej na svijetu je cuvar najljepsih djela ljudskog genija. Ne smijemo ostaviti da tim kulturnim bogatstvom, isto kao ni s prirodnim bogatstvom Amazonije, manipulira ili ga unisti jedan vlasnik ili jedna zemlja. Prije izvjesnog vremena je jedan japanski milioner odlucio da sa sobom sahrani sliku velikog majstora. Prije nego se to dogodi, trebalo bi internacionalizirati tu sliku.
Dok se odvija nas susret, Ujedinjene nacije organiziraju Forum Milenijuma, ali neki predsjednici drzava su imali poteskoca da stignu na Forum, zbog problema na granici Sjedinjenih Drzava. Mislim dakle da bi New York, sjediste Ujedinjenih nacija, trebalo internacionalizirati.
Makar bi Manhatan trebao pripadati cijelom covjecanstvu. Kao uostalom i Pariz, Venecija, Rim, London, Rio de Janeiro, Brazilija, svaki grad sa svojom posebnom ljepotom i svojom istorijom bi trebao pripadati cijelom svijetu.
Ako Sjedinjene drzave hoce internacionalizirati Amazoniju zbog toga sto je opasno ostaviti ju u rukama Brazilaca, idemo internacionalizirati i nuklearni arsenal Sjedinjenih drzava. Jer su SAD u stanju posluziti se njime sto bi izazvalo razaranja daleko obimnija od pozara u Amazoniji koji su za zaljenje.
U toku rasprava izmedu americkih predsjednickih kandidata, oni su zastupali internacionalizaciju sumskih rezervi svijeta s tim da se za uzvrat izbrisu dugovi siromasnih zemalja.
Pocnimo dakle s tim da upotrijebimo iznos tog duga da osiguramo svoj djeci svijeta da se hrane i da idu u skolu. Internacionalizirajmo djecu, i postupajmo prema njima, gdje god se rodila, kao prema bogatstvu koje zasluzuje paznju cijelog svijeta. Daleko vise od Amazonije.
Kad svi rukovodioci svijeta budu postupali sa siromasnom djecom kao sa Ljudskom bastinom, nece ih pustiti da rade umjesto da idu u skolu, niti da umiru, kad bi trebala zivjeti.
Kao humanista, pristajem zastupati ideju internacionalizacije Svijeta. Ali dok mene Svijet smatra Brazilcem, boricu se da Amazonija ostane nasa. I samo nasa!!!
 


***************
Tekst iz kategorije: Filozofija,  autor teksta: Mario B.,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  12.5.2009. 
Tema :: Dobri gospodar i loš gospodar  ID#1365 Rec:1  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Kako uništiti vlastitu državu  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kako uništiti vlastitu državu
Više èlanaka iz iste grupe...Dobri gospodar i loš gospodar - Hrvatski zakoni u najvećoj mjeri pogoduju ratnim profiterima, kriminalcima i lopovima da sakriju svoje blago od ministra Šukera 

Tko se krije iza skrbničkih računa?
ZAGREB 

Tko se krije iza skrbničkih računa?
Ili
Hrvatski zakoni u najvećoj mjeri pogoduju ratnim profiterima, kriminalcima i lopovima da sakriju svoje blago od ministra Šukera!

Drugim rječima, narodski rečeno, tko se nije skrio magarac je bio!

Priča ide ovako.
Kupovati dionice može svako!
Nekad se dobro skriti!
Pogotovo ako bogat želiš biti!
Tada kalkulacije praviš!
Kako da svog prijatelja zadaviš!
Kupiš jeftino , prodaš skupo!
Razliku u džep staviš ili kuću popraviš!
Ako imaš viška vrtiš i dalje dok sistem još funkcionira.

Imamo priču malu gdje Maistra dionica varira kao da je boli glava.
Dok je Jadranturist bila , sva se skrila, a Anita je rasla.
Sada je priča druga.
Netko se sakrio iza Skrbničkog fonda.
Fond je pravi.
Il fond Splitske Banke , il Zagrebačke il RaifaisenBank...
Sada se ruši dionica te stiže na kućna vrata sa 70 kuna po njoj.
Nekad je plivala preko 350 kuna.
Zašto se tako strmoglavi?
Neki kažu:
Oni nas lažu!
Manipuliraju i mlate po našoj lovi, a mi moramo prodati dionice naše jer više likvidni nismo!
Kamate rastu, gotovine nema, prijetnja je otkaza, kriza u svjetu vlada.
I mi smo dio Europe i Svjetu a ne neki jado ostraga.
Sto prodajem dionicu svoju, jer kredit sam digo. A djeca gladna viču.
Ništa od dugo željenog stana. Opet ga digo Švabo ili Digić. Vlado mu pomogo kažu.
Zakon nisu za mene !
Netko ih tuđi piše.
A prababo što ratovo u Austrougarskoj uniformi opet se negdje budi i gleda praunuke kako kreću put Afganistana i Iraka!
To je nama naša borba dala!
 


***************
Tekst iz kategorije: Kako uništiti vlastitu državu,  autor teksta: Pro Q Rista,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  28.12.2008. 
Tema :: Dobri gospodar i loš gospodar  ID#1345 Rec:2  RB121
Izvor teksta

Kategorija: Banana država  -  Više èlanaka iz kategorije :: Banana država
Više èlanaka iz iste grupe...Dobri gospodar i loš gospodar - Za lažljive debeloguze političare, naročito onog cerekala s brčićima i ježevom frizurom 

Dolaze blagdani, a u džepovima propuh
ZAGREB 

Dolaze blagdani, a u džepovima propuh
Zaokupljeni zbog nadolazećih blagdana trgovinom (manje-više, ovisno od situacije u plitkome i probušenome džepu) ovih dana, ali i programima i permanentnim lažima „onih gore“ kako treba stisnuti remen, kao i cijeli cirkus zbog nedemokratskih hapšenja zbog izjava „Stegnite Vi svoj remen bando lopovska“ Facebook akcije, zaboravljamo na onu (za one koji su u većini) mučnu svakodnevicu i ono što nam je prošlih mjeseci zadavalo najviše brige i glavobolju, naime cijena benzina. Iako su cijene nafte na svjetskom tržištu pale za 100 $ po bačvi, a znamo kako je to bio krivac za povećanje cijena životnih namjernica i svega ostalog, te cijene, gle drskosti, sada ne padaju. Za lažljive debeloguze političare, naročito onog cerekala s brčićima i ježevom frizurom, koji zbog svoje debljine jedva stane u Tv ekran - a bavi se našim novcima, boli džon i ona stvar što cijene ostaju iste, nepromijenjene. No vratimo se nafti i sve ostalo vezano uz nju.
Gledano dalje u budućnost cijena nafte će ponovno porasti. Za pojedine naftne –certifikate (stvoreni zbog cijena nafte na svjetskim tržištima) moglo bi ukratko ići ko podmazano.
11. srpnja bio je zadnji dan kada je barel nafte iznosio na tržištu 148 US$. Tek, da se podsjetimo, je na početku godine cijena nafte prešla po prvi puta u povijesti crtu od 100$. Tom ekstremnom povećanju cijena, što smo sada i svjedoci, slijedi također jedan vidljivo ekstremni pad. Aktualno je bačva nafte (Sjevernoeuropske „Brent“) ispod 50$ po barelu. Tako niska cijena nije zabilježena u zadnjih tri i pol godine. Trgovci to objašnjavaju u prvoj liniji s odlukama naftnog kartela Opeca da zahtjevnu količinu nafte ostavi – za jedno vrijeme - nepromjenjivu. Kada će taj trend prevagnuti na drugu stranu, još je nejasno. Sami naftni kartel računa s tim sredinom sljedeće godine (naravno kada započne ljetna sezona…) s postepenim povećanjem cijena. Motor takvog kursa trebao bi biti smanjenje proizvodnje najavljene 17. prosinca. Također promjenu toga trenda to uskoro očekuje i LBBW-Rohstoff-Analyst Frank Schallenberger: „Ukoliko se zemlje u razvoju (u prvom redu se tu misli na Kinu i Indiju) 2009. izdignu zbog europske i američke slabe konjunkture trebale bi se naftne cijene od ovog sada aktualnog nivoa gledano na 12 mjeseci povećati za najmanje 30%.“ Tako predviđa ekspert Schallenberger. Za one ulagače koji žele profitirati s nižom cijenom moglo bi se to, po njegovom mišljenju, itekako isplatiti.
Dakle, skupiti sve moguće kanistre, boce, bačve i bačvice i lijepo ih, umjesto s vinom i rakijom, napuniti benzinom, naftom i lož- uljem pa da i mi s propuhom u džepu napravimo profit. A Vama „gore“ (tko bi gore, bit će dolje), Vama - zbog nas - bez propuha u džepu mogu samo reći „zapamtite: doći će i naš trenutak kada će i Vama drugi soliti pamet i djeliti penzije!“ 


***************
Tekst iz kategorije: Banana država,  autor teksta: miro,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  6.12.2008. 
Tema :: Dobri gospodar i loš gospodar  ID#1327 Rec:3  RB30
Izvor teksta

Kategorija: Hrvatske banke  -  Više èlanaka iz kategorije :: Hrvatske banke
Više èlanaka iz iste grupe...Dobri gospodar i loš gospodar - Da li su krivi političari ili bankari? 

Kada su banke bile hrvatske ... lova je curila
ZAGREB 

Biti dobar gospodar u vlastitoj kući je teško?
Možda i nije ako si pošten?
No da ne filozofiramo:
Situacija danas s bankama :
".......
Bruto dobit hrvatskih banaka porasla na 4,09 mlrd kuna
Hrvatske banke su 2005. godinu završile s bruto dobiti u visini od 4,09 mlrd kuna, dok je dobit nakon oporezivanja iznosila 3,37 mlrd.
Porast bruto dobiti je oko 10% u odnosu na rezultate u 2004. godini.

 


***************
Tekst iz kategorije: Hrvatske banke,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  16.2.2006. 
Tema :: Dobri gospodar i loš gospodar  ID#727 Rec:4  RB0
Izvor teksta
End of hits 
.... Nema vise tekstova!
Aproved by IMS.
Right menu
Novo na portalu

Novosti
 

 
Vijesti

Prostor za vijesti
 

 
Govorne vijesti

Poruka administratora
 
Informacije

Klik na sliku za govor


 
Zanimljivosti
Internet oglačavanje

Tvrtke
 

 
Upomoć!!!

Crveni križ
Hrvatske

 

 
Privatizacija Arenaturista

Povijest privatizacije
Arenaturist

 

 
Ostali linkovi
Tražilice

Tražilice za nekretnine:
 

 
RSS kanali

Hrvatske novine
RSS

 

 
Tekstove kreiraju
  Linkovi na oglase:
NEKRETNINE

HRV.- Real Estate
ENG. -
Real Estate
GER. - Real Estate
  Iz svijeta
cnn.com
bbc.com
    Oglasni prostor
Nema oglasa
Bezoglasni prostor
Za postavljenje banera za udruge i neprofitnih organizacija pošaljite baner i URL na email!
    RSS  Novine   
Zadnji tekstovi: RSS Hrvatskih Novina
A  B  C  Č  Ć  D    E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  Q  R  S  Š  T  U  V  W  Z  Ž  |   Hrvatske-novine |
Copyright © Hrvatske-Novine.com 2005.-2008. - Powered by Macronet software engine
Hrvatske Novine