Hrvatske-Novine.com · Komentari i vidjenja · Jutarnji · Vecernji · HINA · Kritike vlasti
Istra · Dalmacija · Zagreb ·
·Hrvatske novine su kritika loših stvari i događanja u današnjoj Hrvatskoj. Ukoliko želite čitati pohvale i hvalospjeve slušajte hrvatski radio i televizijske postaje u vrijeme kada političari govore o svojim uspjesima. Mi otvoreno govorimo o pljački (bez obzira ako je pokrivena odlukama sudova).
   About Us |  Info |  Kategorije |  Tekstovi |   English | Deutsche
rolex replica

Kategorije
Važne teme
Grupa Pi-5
Povijest privatizacije
Istra

 Istra na webu

   Istra vijesti na webu
 
Dalmacija
Zagreb
Turizam
Posao
  Poslovni prostor
  Dionice
  Cijene Dionica
Hrvatske-novine.com
Tekstova: (2) Svi tekstovi...

Kategorija: Kud plovi ovaj brod  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kud plovi ovaj  brod
Više èlanaka iz iste grupe...Loše gospodarstvo, dobri gospodari - Primjedbe na rad političara i neštičenje vlastitih interesa 

Aktualna politika
ZAGREB 


Biti ili ne biti – pitanje ZERP-aHrvatski sabor na sjednici 3. listopada 2003. godine donosi 'Odluku o proširenju jurisdikcije Republike Hrvatske na Jadranskom moru'. Spomenutu 'Odluku' donio je na temelju Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora iz 1982. koja je uspostavila prava obalnih država na proglašenje isključivog gospodarskog pojasa, te je regulirala određena suverena prava i jurisdikciju obalne države, te prava i slobode drugih država u tom pojasu. Zbog pojave brodova-tvornica koji pripadaju ne-jadranskim državama, ne-sredozemnih država koje su velikim mrežama, kočama dovodile do smanjenja ribljeg bogatstva Hrvatski sabor se je našao ponukanim donijeti navedenu 'Odluku'. Susjedne države, Italija i Slovenija, koje su veći dio ribolova, kočarenja, vršile u hrvatskim teritorijalnim vodama, su zbog svojih vlastitih razloga napale 'Odluku', što je prvo prolongiralo njeno stupanje na snagu. Hrvatska se sporazumom od 4. lipnja 2004. godine obavezala da neće proglasiti Zaštićeni ekološko ribolovni pojas. Taj sporazum su potpisali tajnici Hrvatske, Italije, Slovenije i Europske unije u Bruxellesu. Nakon potpisivanja sporazuma o neprimjenjivanju ZERP-a na članice EU, Italija i Slovenija su proglasile svoje gospodarske pojaseve u Jadranu.
Ribari su dovedeni u podređeni položaj i opasnost da kroz koju godinu mogu zauvijek reći zbogom ribolovu. Talijanske i slovenski ribari-kočari neometano ruju po hrvatskom dijelu Jadrana, dok se njihov dio u isto vrijeme oporavlja..
Tim postupkom vladajući političari su još jednom pokazali koliko slabo vode brigu o hrvatskom gospodarstvu. Pod pritiskom ribara, i pošto je uskoro izborna godina, ponovo se pokreće pitanje ZERP-a. Naravno odmah dolazi upozorenje od Europske komisije, koja izjavljuje je kako Hrvatska ne smije proglasiti Zaštićeni ekološko ribolovni pojas, jer se na to obvezala sporazumom iz Bruxellesa 4. lipnja 2004. godine.
Vlada u dogovoru s oporbom će u Sabor poslati prijedlog nove odluke o zaštićenoj ekološko-ribolovnoj zoni na Jadranu.
Ne znam da li treba zapaliti svijeću u zagrebačkim Kamenitim vratima kako bi političari i Vlada napokon držali do hrvatskih interesa.
 


***************
Tekst iz kategorije: Kud plovi ovaj brod,  autor teksta: Walpurga,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  11.12.2006. 
Tema :: Loše gospodarstvo, dobri gospodari  ID#909 Rec:1  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Glup političar i pamentan narod  -  Više èlanaka iz kategorije :: Glup političar i pamentan narod
Više èlanaka iz iste grupe...Loše gospodarstvo, dobri gospodari - Porez 22% 

Porez i cijena $99,99
ZAGREB 

Vezano uz članak "Glup političar i pamentan narod"

Govorimo koliko bi trebao iznositi PDV. Da li je prednost da PDV zaokružimo na 20 posto radi lakšeg računanja. Zašto ne. Zar ne bi bilo bolje da imamo jasne i lako računljive brojke. Naprimjer ako je proizvodu cijena 80 kuna , dodamo 20 posto i cijena je 96,oo kuna. Lako za računanje a i djecu u osnovnim školama (barem u uređenim kapitalizmima uče da je porez svetinja, da ovdje ne spominjemo Al Caponea i njegovu vezu s porezima!). Gledamo često puta cijenu od 99,99 pa se pitamo da li istinita tvrdnja da pshološki ta cijena povoljnije djeluje kod prodaje. Mislimo da nije tako! Vjerujemo da bolje zvuči cifra od npr 100,oo novčanih jedinica nego cijena od 99,99. Uostalom cifra 100,oo u sebi ima samo dvije znamenke s (nule i jednicu). Postavljam o pitanje da li je američki proizvod $ 99,99 samo posljedica načina računanja poreza.
Naprimjer ako lagano odedimo porez od 10 posto tada uz taj iznos poreza
i cijenu proizvoda od $90,90 imamo porez od $9,09 što nam daje iznos od $99,99 bez potrebe da zaokružujemo brojke na treću decimalu.
Da li se pošlo od toga da je maloprodajna cijena formirana na način cijena PROIZVODA+ Porez, a ne obrnuto,(=Maloprodajna cijena /1+iznos poreza) što nas dovodi u nemogućnost da točno odredimo cijenu proizvoda i vodi u poznata zaokruživanja. 


***************
Tekst iz kategorije: Glup političar i pamentan narod,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  16.10.2005. 
Tema :: Loše gospodarstvo, dobri gospodari  ID#537 Rec:2  RB0
Izvor teksta
End of hits 
.... Nema vise tekstova!
Aproved by IMS.
Right menu
Novo na portalu

Novosti
 

 
Vijesti

Prostor za vijesti
 

 
Govorne vijesti

Poruka administratora
 
Informacije

Klik na sliku za govor


 
Zanimljivosti
Internet oglačavanje

Tvrtke
 

 
Upomoć!!!

Crveni križ
Hrvatske

 

 
Privatizacija Arenaturista

Povijest privatizacije
Arenaturist

 

 
Ostali linkovi
Tražilice

Tražilice za nekretnine:
 

 
RSS kanali

Hrvatske novine
RSS

 

 
Tekstove kreiraju
  Linkovi na oglase:
NEKRETNINE

HRV.- Real Estate
ENG. -
Real Estate
GER. - Real Estate
  Iz svijeta
cnn.com
bbc.com
    Oglasni prostor
Nema oglasa
Bezoglasni prostor
Za postavljenje banera za udruge i neprofitnih organizacija pošaljite baner i URL na email!
    RSS  Novine   
Zadnji tekstovi: RSS Hrvatskih Novina
A  B  C  Č  Ć  D    E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  Q  R  S  Š  T  U  V  W  Z  Ž  |   Hrvatske-novine |
Copyright © Hrvatske-Novine.com 2005.-2008. - Powered by Macronet software engine
Hrvatske Novine