Hrvatske-Novine.com · Komentari i vidjenja · Jutarnji · Vecernji · HINA · Kritike vlasti
Istra · Dalmacija · Zagreb ·
·Hrvatske novine su kritika loših stvari i događanja u današnjoj Hrvatskoj. Ukoliko želite čitati pohvale i hvalospjeve slušajte hrvatski radio i televizijske postaje u vrijeme kada političari govore o svojim uspjesima. Mi otvoreno govorimo o pljački (bez obzira ako je pokrivena odlukama sudova).
   About Us |  Info |  Kategorije |  Tekstovi |   English | Deutsche
rolex replica

Kategorije
Važne teme
Grupa Pi-5
Povijest privatizacije
Istra

 Istra na webu

   Istra vijesti na webu
 
Dalmacija
Zagreb
Turizam
Posao
  Poslovni prostor
  Dionice
  Cijene Dionica
Hrvatske-novine.com
Tekstova: (57) Svi tekstovi...

Kategorija: Ekonomija  -  Više èlanaka iz kategorije :: Ekonomija
Više èlanaka iz iste grupe...Croatian Business - U Brodosplitu porinut je Tanker veličine panamax, klase 1A za plovidbu i prijevoz naftnih proizvoda u ledenim područjima, ugovoren je za ciparskog naručitelja tvrtku Skol Shipping Company Limited 

Brodosplit: Porinuće novogradnje 459 za ciparskog naručitelja
SPLIT 

Prenosimo SEEbiz:
Tip tankera PANAMAX, duljine 228,50 m, širine 32,24 m, visine 20,45 m i nosivosti 74.999 tona, ima takvu klasifikaciju jer je najveći brod koji može proći kroz Panamski kanal pod punim teretom. Pokreće ga motor MAN-B&W, izgrađen u Brodosplitovoj tvornici diesel motora, tip 6S60 MC-C od 13560 kW kod 105 okr/min što mu omogućava razvijanje brzine od 16 čvorova.

Riječ je o tankeru koji ispunjava propise PCA (Panama Canal Authority), institucije Panamskoga kanala. Propisi se odnose na određivanja tonaže broda, ali i na opremu i uvjete koji se moraju zadovoljiti za pilota koji zapovijeda prolaskom broda kroz kanal, a odnose se na kormilarnicu. Konkretno, pilot u svojoj točno definiranoj poziciji mora imati vidljivost bez opstrukcija te mora nesmetano, gotovo u pravcu moći prelaziti sa jedne na drugu stranu krila mosta.

Na Novogradnji 459 ugrađen je Training Ship Concept, odnosno brodski koncept za obuku, sustav dvostrukih komandi za navigaciju i manipulaciju teretima uz pomoć kojega je olakšana obuka kadetima.

Brod je u more pustila radna kuma, gospođa Meri Kovačević, direktorica službe poslovnih financija Brodosplita, a blagoslov je dao fra Miljenko Vrabec iz Apostolata mora.

Novogradnja 459 posljednji je od četiri broda iz panamax programa koje je splitsko brodogradilište ugovorilo za ciparskog naručitelja, te drugo od šest planiranih porinuća u 2009. godini.

Nakon porinuća, na navoz je položena kobilica za Novogradnju 466 za tvrtku Peristil Maritime Inc., prvi od dva bulk carriera, broda za prijevoz rasutih tereta.

 


***************
Tekst iz kategorije: Ekonomija,  autor teksta: S. K.,  iz medija: SEEbiz,   od  1.4.2009. 
Tema :: Croatian Business  ID#1362 Rec:1  RB1321
Izvor teksta

Kategorija: Kud plovi ovaj brod  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kud plovi ovaj  brod
Više èlanaka iz iste grupe...Croatian Business - Zaposlenost gore, nezaposlenost dole, zaposlenost dole, nezaposlenost gore 

Hrvatski zavod za zapošljavanje
ZAGREB 

Hrvatskog zavoda za zapošljavanje imao je 250 tisuća nezaposlenih. Da li zaposlenost pada ili raste?
Bez obzira što pokazuju brojke smatramo da HZZ ne ulaže dovoljno truda oko aktivne pomoći nezaposlenima. Naime i sami smo pokušali doći do zaposlenika kako bi otvorili nova radna mjesta no kad smo shvatili kako sustav funkcionira zaključili smo da je bolje ne upuštati se u avanture. Pričekajmo dolazak europske unije koja će napraviti potrebnu reorganizaciju kompletnog sustava ili paka dovesti do kraha sustava što se još češće dogadju gospodarskim sustavima koji ne kreiraju dovoljnu količinu nove vrijednosti potrebe za normalno funkcioniranje kompleksnih sustava.
 


***************
Tekst iz kategorije: Kud plovi ovaj brod,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  9.1.2008. 
Tema :: Croatian Business  ID#1231 Rec:2  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Ekonomija  -  Više èlanaka iz kategorije :: Ekonomija
Više èlanaka iz iste grupe...Croatian Business - Rad na crno u hrvatskoj i neplaćanje doprinosa radnicima 

U hrvatskoj se ne manipulira s plaćanjem poreza
ZAGREB 

Izgleda da su državi na glasu kao bolji lopovi političari.
Naime stalno se povlači po medijima rad na crno i zlouporabe poslodavaca radi neplaćanja poreza. No činjenice govore drugačije. Iako poslodavac ima mogućnosti s radnikom sklopiti ugovor o radu i u njemu definirati plaću radnika uklučujući i božićnicu ipak VELIKI BROJ RADNIKA NE DOBIVA BOŽIĆNICU u maksimalnom iznosu ili uopće. Zakon dopušta neoprezivih 2500 kuna te se stoga poslodavcu isplati definirati maksimalno plaćanje božićnice. No u praksi to izostaje. Zaključujemo da poslodavci ČAK NE KORISTE ZAKONSKE POVLASTICE kako bi si smanjili porezne obveze. Da li poslodavci još uvijek dišu u duhu starog socijalizma i ne bore se dovoljno ili je razlog nešto drugo? U svakom slučaju BOŽIĆNICU SE ISPLATI DATI radniku.
od poslodavaca koji man
 


***************
Tekst iz kategorije: Ekonomija,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  26.12.2007. 
Tema :: Croatian Business  ID#1229 Rec:3  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Ekonomija  -  Više èlanaka iz kategorije :: Ekonomija
Više èlanaka iz iste grupe...Croatian Business - Koliko novaca za Bozićnicu definria ministar Šuker 

PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O POREZU NA DOHODAK
ZAGREB 

Evo zgodnih informacija za poslovne ljude o izmjenama vezanih uz poreze i božičnice:
MINISTARSTVO FINANCIJA
2089

Na temelju članka 64. Zakona o porezu na dohodak (»Narodne novine«, broj 177/04) donosim PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O POREZU NA DOHODAK Članak 1. U članku 13. stavku 2. točki 10. Pravilnika o porezu na dohodak (»Narodne novine«, broj 95/05 i 96/06) riječi: »do 400,00 kuna« zamjenjuju se riječima: »do 600,00 kuna«. U točki 11. riječi: »do 2.000,00 kuna« zamjenjuju se riječima: »do 2.500,00 kuna«. Iza točke 21. dodaje se točka 22. koja glasi: »22. potpore za novorođenu djecu do visine jedne proračunske jedinice prema posebnom propisu.«
Članak 2.

U članku 14. stavku 2. trećoj rečenici riječi: »računi za utrošeno gorivo ako se putuje osobnim automobilom,« brišu se.

Članak 3.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 410-01/07-01/930
Urbroj: 513-07-21-01/07-1
Zagreb, 27. lipnja 2007.

Ministar financija
Ivan Šuker, v. r.
 


***************
Tekst iz kategorije: Ekonomija,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  26.12.2007. 
Tema :: Croatian Business  ID#1228 Rec:4  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Ekonomija - Inflacija  -  Više èlanaka iz kategorije :: Ekonomija - Inflacija
Više èlanaka iz iste grupe...Croatian Business - Isplate Bozicnica u 2007 su povisene na 2500 kuna neoporezivo 

Koliko se moze isplatiti Bozicnice a da nije oporezivo
ZAGREB 

Porast neoprezivog dijela koji se moze isplatiti kao bozicnica.
Izmijenjen je pravilnik o porezu na dohodak.
Neoporezivi dio naknada koje se mogu isplatiti zaposleniku povećane su za 500 kn i sada iznose 2.500 kn. Znači razno razne nagrade (božićnica, uskrsnica ili kako se već nazivaju) koje se isplaćuju zaposlenicima tijekom godine mogu se isplatiti neoporezivo u iznosu do 2.500 kn Povećane su i darovi djeci do 15 g. sa 400 kn na 600 kn.  


***************
Tekst iz kategorije: Ekonomija - Inflacija,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  26.12.2007. 
Tema :: Croatian Business  ID#1227 Rec:5  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Kultura  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kultura
Više èlanaka iz iste grupe...Croatian Business - Knjiga Zašto želimo da se obogatite – Dva čovjeka, jedna poruka 

Biblioteka 21.stoljeće nudi knjigu Donald Trumpa i Roberta Kiyosaki
ZAGREB 

Dobili smo ponudu za knjigu:
Zašto želimo da se obogatite – Dva čovjeka, jedna poruka


Tekst s slijedećom porukom:
Svijet se suočava s mnogim izazovima, a jedan od njih je financijski. Širi se epidemija mentaliteta polaganja prava, što stvara ljude koji očekuju da će se za njih pobrinuti njihove države, poslodavci ili obitelji. Donald Trump i Robert Kiyosaki uspješni su biznismeni i rođeni učitelji. Sada su udružili snage kako bi se suočili s tim izazovima.
Oni vjeruju da financijske probleme ne možete riješiti novcem. Financijske probleme možete riješiti jedino financijskom edukacijom. Trump i Kiyosaki žele vas naučiti kako se obogatiti. «Daj čovjeku ribu i nahranio si ga za jedan dan.
Nauči ga pecati i nahranio si ga za cijeli život.» Svaki od njih mogao je i sam napisati knjigu o toj temi, ali umjesto toga, izabrali su napisati knjigu zajedno, zato što dijele strast prema obrazovanju i žele naglasiti važnost financijske edukacije. Dogovorili su se da će dio profita od svake prodane knjige biti doniran dobrotvornim i obrazovnim organizacijama koje podržavaju financijsku edukaciju. 


***************
Tekst iz kategorije: Kultura,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  23.12.2007. 
Tema :: Croatian Business  ID#1226 Rec:6  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Gospodarstvo  -  Više èlanaka iz kategorije :: Gospodarstvo
Više èlanaka iz iste grupe...Croatian Business - INA dobro zaradjuje 

INA traži povećanje cijena prirodnog plina
ZAGREB 

Zbog plinofikacije Hrvatske povećao se i broj korisnika tog energenta tako da se logički povećala i njegova potrošnja. Iako prirodnog plina ima i u Hrvatskoj te ga INA crpi na svojim platformama, svejedno se inzistira na povećanju cijena. INA to opravdava povećanom potrošnjom naprema lani i smatra se da bi povećanje cijena dovelo do racionalizacije potrošnje plina. Povećanje potrošnje plina nije bilo očekivano u tolikoj mjeri ali pretpostavlja se da je zbog plinofikacije došlo i do povećanja distributera, ali i korisnika toga energenta. Ipak, povećanje bi trebalo potrajati samo preko zime kad se prirodni plin najviše troši za grijanje. Prirodni plin je puno manji zagađivač od naftnih goriva, ali je i manje kaloričan pa ga se više troši. Svejedno je težnja da se što prije prijeđe na obnovljive izvore energije i to one koji što manje zagađuju okoliš koji bismo trebali sačuvati i za dolazeće generacije. 


***************
Tekst iz kategorije: Gospodarstvo,  autor teksta: Mara A T,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  20.12.2007. 
Tema :: Croatian Business  ID#1224 Rec:7  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Gospodarstvo  -  Više èlanaka iz kategorije :: Gospodarstvo
Više èlanaka iz iste grupe...Croatian Business - Gradnja, građevine, graditeljstvo, građevinari dakel novac 

Hrvati grade ostatak svijeta
ZAGREB 

Hrvatske građevinske tvrtke sve više grade po inozemstvu. Pitanje je samo da li su hrvatski izvođači građevinskih radova postali cjenjeni radnici u svijetu ili u ostalim zemljama građevinski poslovi više nisu toliko privlačni. Naime, ukupna vrijednost građevinskih radova hrvatskih tvrtki u inozemstvu se za ovu godinu i više nego udvostručila naprema lani. Hrvati su tako gradili najviše u Njemačkoj, ali Kazahstanu, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i u nordijskim zemljama. Taj porast poslova u inozemstvu vjerojatno je rezultat vrlo povoljnog omjera tehnologije i troškova radne snage u hrvatskim građevinskim tvrtkama. 


***************
Tekst iz kategorije: Gospodarstvo,  autor teksta: Mara A T ,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  20.12.2007. 
Tema :: Croatian Business  ID#1223 Rec:8  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Ekonomija  -  Više èlanaka iz kategorije :: Ekonomija
Više èlanaka iz iste grupe...Croatian Business - Brijuni-rivijera ili tko je zamjenio druga Tita 

Više ništa nije kao prije
ZAGREB 

"Brijuni-rivijera" je vrlo važan i zahtjevan projekt koji planira transformirati neperspektivne vojne objekte i prostore koji vojsci nisu više zanimljivi ni potrebni u vrlo atraktivne turističke destinacije za goste različitih financijskih mogućnosti. Na prezentaciji toga projekta u Puli bio je i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je izjavio da više ništa neće biti kao prije nakon ostvarenja tog projekta. On je također svima poručio da sličnih neperspektivnih prostora u Hrvatskoj ima još mnogo te kako bi se te prostore trebalo ozbiljnim i planskim ulaganjima pretvoriti u turističke atrakcije i objekte koji bi omogućili Hrvatskoj da postane velesila u turizmu. U svom govoru je još napomenuo i da bi Hrvatska trebala iskoristiti krize u ostatku svijeta koje spriječavaju Europljane da putuju na neke udaljenije turističke destinacije. Iako sve to lijepo zvuči, možda je predsjednik Mesić ipak malo preveliki optimist. Bez sumnje je da će projekt Brijuni-rivijera biti uspješan jer su Brijuni brand koji je vrlo cijenjen i poznat po cijelome svijetu već dugo godina, najviše zahvaljujući Josipu Brozu Titu. Problem je u ostalim nekretninama koje nemaju takvu pozadinu, a i čiji vlasnici vrlo vjerojatno nemaju velike mogućnosti za ulaganje zbog nedostatka financijskih sredstava tako da je vjerojatniji ishod prodaja tih nekretnina, i to najčešće strancima koji imaju kapitala i koji će moći napraviti nešto više za turiste, ali ne i za Hrvatsku jer će sigurno većinu profita izvesti iz zemlje. 


***************
Tekst iz kategorije: Ekonomija,  autor teksta: Alexa,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  18.12.2007. 
Tema :: Croatian Business  ID#1222 Rec:9  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Gospodarstvo  -  Više èlanaka iz kategorije :: Gospodarstvo
Više èlanaka iz iste grupe...Croatian Business - Koji su najvrijedniji ljudi u zemlji 

IVICA MUDRINIĆ predsjednik uprave
ZAGREB 

IVICA MUDRINIĆ ima 52 godine i godišnje prihode izražene u milijunima. Ivica Mudrinić je još 1978. godine na Sveučilištu u Torontu diplomirao elektrotehniku. Svoje radno iskustvo je započeo u Motorola Communicationsu na odjelu razvoja proizvoda. 1985. godine je odlučio osnovati svoju vlastitu tvrtku. Za glavni cilj te tvrtke je uzeo razvoj i dizajn radijskih, kabelskih i satelitskih komunikacija. Kad se 1991. vratio u Hrvatsku stupio je na mjesto savjetnika za komunikacijeministra za komunikacije. Nedugo zatim je postao savjetnik tadašnjeg Predsjednika Republike Hrvatske. Već u prosincu te iste godine je postao pomoćnik ministra pomorstva prometa i veza, dok je od 1992. godine do 1996. godine bio na položaju resornog ministra. Od 1994. godine je uz to što je bio resorni ministar, vodio je Vijeće za telekomunikacije. 1996. godine je postao predsjednik uprave Hrvatske radiotelevizije. Potkraj 1998. godine Ivica Mudrinić postaje generalni direktor HPT-a. I na kraju kad se je HPT razdvojio na Hrvatsku poštu d.d. i Hrvatske telekomunikacije d.d.. Ivica Mudrinić postaje predjednik Uprave i glavni izvršni direktor Društva. Na ovom položaju Mudrinić je prošle godine imao bruto fiksnu plaću od 1.932.686,92 kune. Varijabilni dio, koji ovisi o rezultatima i isplaćuje se jednom godišnje, 2006. godine za Mudrinića je iznosio 1.621.100,60 kuna u bruto iznosu. Naravno Ivica Mudrinić ima na korištenje poslovni automobil i telekomunikacijsku opremu. Ivica Mudrinić je 2006. godine na radnom mjestu predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora zaradio ukupno malo manje od 4 milijuna kuna, točnije 3.967.666,88 kuna u godinu dana. JA ,toliko novaca, vjerojatno, neću zaraditi za svog života!!! (autor teksta!) 


***************
Tekst iz kategorije: Gospodarstvo,  autor teksta: Mara A T,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  17.12.2007. 
Tema :: Croatian Business  ID#1220 Rec:10  RB0
Izvor teksta
Page 1 of 6: 1 2 3 4 5 6 Next>>  
.... Pronadjeno tekstova: 57
Aproved by IMS.
Right menu
Novo na portalu

Novosti
 

 
Vijesti

Prostor za vijesti
 

 
Govorne vijesti

Poruka administratora
 
Informacije

Klik na sliku za govor


 
Zanimljivosti
Internet oglačavanje

Tvrtke
 

 
Upomoć!!!

Crveni križ
Hrvatske

 

 
Privatizacija Arenaturista

Povijest privatizacije
Arenaturist

 

 
Ostali linkovi
Tražilice

Tražilice za nekretnine:
 

 
RSS kanali

Hrvatske novine
RSS

 

 
Tekstove kreiraju
  Linkovi na oglase:
NEKRETNINE

HRV.- Real Estate
ENG. -
Real Estate
GER. - Real Estate
  Iz svijeta
cnn.com
bbc.com
    Oglasni prostor
Nema oglasa
Bezoglasni prostor
Za postavljenje banera za udruge i neprofitnih organizacija pošaljite baner i URL na email!
    RSS  Novine   
Zadnji tekstovi: RSS Hrvatskih Novina
A  B  C  Č  Ć  D    E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  Q  R  S  Š  T  U  V  W  Z  Ž  |   Hrvatske-novine |
Copyright © Hrvatske-Novine.com 2005.-2008. - Powered by Macronet software engine
Hrvatske Novine