Hrvatske-Novine.com · Komentari i vidjenja · Jutarnji · Vecernji · HINA · Kritike vlasti
Istra · Dalmacija · Zagreb ·
·Hrvatske novine su kritika loših stvari i događanja u današnjoj Hrvatskoj. Ukoliko želite čitati pohvale i hvalospjeve slušajte hrvatski radio i televizijske postaje u vrijeme kada političari govore o svojim uspjesima. Mi otvoreno govorimo o pljački (bez obzira ako je pokrivena odlukama sudova).
   About Us |  Info |  Kategorije |  Tekstovi |   English | Deutsche
rolex replica

Kategorije
Važne teme
Grupa Pi-5
Povijest privatizacije
Istra

 Istra na webu

   Istra vijesti na webu
 
Dalmacija
Zagreb
Turizam
Posao
  Poslovni prostor
  Dionice
  Cijene Dionica
Hrvatske-novine.com
Tekstova: (2) Svi tekstovi...

Kategorija: Parlamenti  -  Više èlanaka iz kategorije :: Parlamenti
Više èlanaka iz iste grupe...Saborski zastupnici - Sjeci ruke lopovima, reče parlamentarac i sve po starom 

Bolesni umovi vladaju Hrvatskom
ZAGREB 

Na hrvatskom webu može se pozivati na nasilje bez posljedica.
Ono što zastrašuje da tvorci Ustava koji jasno ZABRANJUJE u svom 39 članku "svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja".
Takva osoba treba zauvijek nestati iz javnog života i politike i dok za ovakvo promicanje nasilja ne bude drastičnih pravnih nenasilnih sankcija nasilje će u zemlji samo kulminirati.
Prenosimo tekst.
STAV DAMIRA KAJINA O SPORNOJ NABAVCI VATROGASNIH VOZILA
Gostujući u jednoj emisiji Radio Pule saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin dotakao se nekoliko aktualnih tema pa smo tako ćuli da Kajin nema ništa niti protiv šerijatskih zakona u kojima bi se onima kojima se dokažu otuđenja stavljale ruke na panj i potom odsijecale. Komentirajući jučerašnju informaciju o optužbi kako je SDP-ova vlada kupovala vatrogasna vozila tvrtke Daimler te kako je pritom uzimala mito, Kajin je rekao kako se u Istarskoj županiji nisu nabavljala ta vozila te kako IDS nije više bio u Vladi kada su napravljene sporne transakcije. Autobusi Mercedes te vozila hitne pomoći iste marke koja su nabavljena u Puli nabavljani su u periodu kada na vlasti nije bio IDS nego netko drugi pa bi stoga trebalo vidjeti na koji su način nabavljana ta vozila. Kajin smatra kako bi slučaj nabavke vatrogasnih vozila trebalo istražiti do kraja pa ako se pokaže i dokaže da je bilo malverzacija počiniteljima budu odsječene ruke ako će to djelovati odgojno. Na pitanje voditelja kako objašnjava pozajmice koja se u javna poduzeća davala Glasu Istre Kajin je rekao kako je političko rukovodstvo Županije znalo za te transakcije ali na njih nije utjecala, no Kajin smatram kako se treba sve učiniti da Glas Istre opstane. „Da se razumijemo, jedna Hrvatska radio televizija sa milijardu i sto milijuna kuna pretplate ima preko petsto milijuna kuna nepodmirenih računa,Nova TV ima dvadeset i RTL ima dvadeset milijuna kuna nepodmirenih računa. Neke jake medijske kuće rasprodaju svoju imovinu zbog pada tiraže“ rekao je Kajin.
„Za gro tih transakcija prema Glasu Istre saznao sam na pogrebu pokojnog Đanija Bažona, ja sam do tada znao samo za jednu pozajmicu. Glas Istre je sustav koji zapošljava 450 ljudi, ta tvrtka proračunu što Županiju što gradova i općina izdvaja 50 -60 milijuna kuna godišnje. Glas Istre spada među petnaest tvrtki koji u Istri ima najveći broj zaposlenih. Kad su komunalna poduzeća uplaćivala novac Glasu Istre, nitko nije znao da su se prije toga kupovala turistička zemljišta, lovišta i nekretnine, razmišljalo se o zaposlenicima i njihovim plaćama. Direktori javnih poduzeća znali su da je Danko Končar mjesec dana prije tih pozajmica, od malih dioničara kupio 33 posto Glasa Istre za 1,8 milijuna eura. Po tom osnovu se stekao dojam kako se radio o jednoj od najjačih tvrtki u Istri. Neki novinari su na toj transakciji prodaje dionica Danku Končaru zaradili od 100 tisuća do 500 tisuća eura. No ono što ja tvrdim je to da će taj novac biti vraćen javnim poduzećima. Danas se neki novinari pitaju dali se na taj način moglo kupovati politički utjecaj, takvima ja poručujem da su se te transakcije dešavale u prosincu prošle godine i siječnju ove godine kada su izbori bili za nama, no na isti način možemo optužiti onoga koji je tražio avansno plaćanje cigareta da je vršio politički pritisak na one koji nisu imali za plaću“ zaključio je Kajin. (REX)
Gore naveden tekst smatrali smo potrebo je prenijeti u cijelosti!
Nadamo se da slijedeća objašnjenjenja i prijedlozi u saboru neće biti da se primjenjuju metode Adolfa Hitlera (ali ne na vjerskoj ili ncionalnoj bazi, već na osnovu kriminlanih dosjea).

 


***************
Tekst iz kategorije: Parlamenti,  autor teksta: Olaf Ado,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  26.3.2010. 
Tema :: Saborski zastupnici  ID#1385 Rec:1  RB11111
Izvor teksta

Kategorija: Socijalna država  -  Više èlanaka iz kategorije :: Socijalna država
Više èlanaka iz iste grupe...Saborski zastupnici - Za jedne ima novaca, dok za one kojima je pomoć potrebna - nema 

Saborski zastupnici su si povećali svoje premale plaće
ZAGREB 

Saborski zastupnici su si povećali svoje, po njihovom shvaćanju, premale plaće,. Uveli su si obračunavanje po godinama saborskog staža, dok istovremeno državnim i javnim službama se takva način obračunavanja se ukida. Povećale su se porodiljine naknade, povećao se je i dječji doplatak. No nije se povećao svima, nema novaca za povećanje dječjeg doplatka djeci invalidima i djeci s posebnim potrebama, njima on, dječji doplatak, kasni jer nema novaca. Isto se nisu povećale invalidnine Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nema novaca za projekt Udruge Šišmiš za Udruge Šišmiš za prijepis ispitne literature na Braillevo pismo, zbog čega bi slijepi i slabovidni studenti mogli ostati bez literature koja im je neophodna za nastavak studija. isto tao nema novaca za niz programa, sportsko –rekreativnih, koji puno znače za motoriku invalida i osoba s posebnim potrebama. Nema novaca ni za provođenje Zakona o majci njegovateljici pomoću kojega bi se omogućilo obiteljima koji imaju malu djecu s posebnim potrebama da jedna od roditelja ostane uz dijete doma uz dobivanje mjesečne naknade.  


***************
Tekst iz kategorije: Socijalna država,  autor teksta: Walpurga,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  30.5.2007. 
Tema :: Saborski zastupnici  ID#1075 Rec:2  RB0
Izvor teksta
End of hits 
.... Nema vise tekstova!
Aproved by IMS.
Right menu
Novo na portalu

Novosti
 

 
Vijesti

Prostor za vijesti
 

 
Govorne vijesti

Poruka administratora
 
Informacije

Klik na sliku za govor


 
Zanimljivosti
Internet oglačavanje

Tvrtke
 

 
Upomoć!!!

Crveni križ
Hrvatske

 

 
Privatizacija Arenaturista

Povijest privatizacije
Arenaturist

 

 
Ostali linkovi
Tražilice

Tražilice za nekretnine:
 

 
RSS kanali

Hrvatske novine
RSS

 

 
Tekstove kreiraju
  Linkovi na oglase:
NEKRETNINE

HRV.- Real Estate
ENG. -
Real Estate
GER. - Real Estate
  Iz svijeta
cnn.com
bbc.com
    Oglasni prostor
Nema oglasa
Bezoglasni prostor
Za postavljenje banera za udruge i neprofitnih organizacija pošaljite baner i URL na email!
    RSS  Novine   
Zadnji tekstovi: RSS Hrvatskih Novina
A  B  C  Č  Ć  D    E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  Q  R  S  Š  T  U  V  W  Z  Ž  |   Hrvatske-novine |
Copyright © Hrvatske-Novine.com 2005.-2008. - Powered by Macronet software engine
Hrvatske Novine