Hrvatske-Novine.com · Komentari i vidjenja · Jutarnji · Vecernji · HINA · Kritike vlasti
Istra · Dalmacija · Zagreb ·
·Hrvatske novine su kritika loših stvari i događanja u današnjoj Hrvatskoj. Ukoliko želite čitati pohvale i hvalospjeve slušajte hrvatski radio i televizijske postaje u vrijeme kada političari govore o svojim uspjesima. Mi otvoreno govorimo o pljački (bez obzira ako je pokrivena odlukama sudova).
   About Us |  Info |  Kategorije |  Tekstovi |   English | Deutsche
rolex replica

Kategorije
Važne teme
Grupa Pi-5
Povijest privatizacije
Istra

 Istra na webu

   Istra vijesti na webu
 
Dalmacija
Zagreb
Turizam
Posao
  Poslovni prostor
  Dionice
  Cijene Dionica
Hrvatske-novine.com
Tekstova: (7) Svi tekstovi...

Kategorija: Kud plovi ovaj brod  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kud plovi ovaj  brod
Više èlanaka iz iste grupe...Diskriminacija -  

KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA I HUMANITARNA AKCIJA
ZAGREB 


Postoje ljudi za koje se kaže kako imaju veliko srce. Među njih spada i humanitarac Marijo Herman. Prije nepuna tri mjeseca je pokrenuo humanitarnu akciju kojom je nabavljen potreban drenažni prsluk za malu Anju, djevojčicu koja ima cerebralnu paralizu i preslaba je da izbaci iz pluća sekret koji uzrokuje konstante upale pluća. Sad je humanitarac Marijo Herman pokrenuo novu humanitarnu akciju "Neka svaki novi dan Antonu bude radostan".
25 godišnji Anton je do prije dvije godine živio kao i drugi mladići. Jedan skok u more je u sekundi promijenio njegov život. Prilikom skoka u 1 m dubine je slomio vratni kralježak i sportaš koji je trenirao tae kwan do se pretvorio u 100 postotnog invalida. Nepokretan je i ne može se brinuti o sebi. S malodobnim bratom, majkom i nezaposlenim ocem živi u vlažnom podrumskom podstanarskom stanu veličine 30 kvadratnih metara. S obitelji živi od 3000 kuna mjesečno, od čega 2000 odlazi na režije i željno čeka invalidska kolica koja treba dobiti od HZZO-a. Dok nema kolica ne može otići van, ne može se prošetati, pardon provozati parkom.
U slučaju Antona Živkovića se grubo krši Zakon o socijalnoj skrbi – slijedeći članci:

Članak 3.
(1) Socijalna skrb je djelatnost od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku kojom se osigurava i ostvaruje pomoć za podmirenje osnovnih životnih potreba socijalno ugroženih, nemoćnih i drugih osoba koje one same ili uz pomoć članova obitelji ne mogu zadovoljiti zbog nepovoljnih osobnih, gospodarskih, socijalnih i drugih okolnosti.
(2) Radi sprječavanja, ublažavanja i otklanjanja uzroka i stanja socijalne ugroženosti socijalnom skrbi pruža se potpora obitelji, posebice djeci i drugim osobama koje ne mogu brinuti same o sebi.

Članak 10.
(1) Korisnik socijalne skrbi je samac ili obitelj koji nemaju dovoljno sredstava za podmirenje osnovnih životnih potreba, a nisu u mogućnosti ostvariti ih svojim radom ili prihodom od imovine ili iz drugih izvora.
(2) Korisnik socijalne skrbi je i:
1. tjelesno ili mentalno oštećeno ili psihički bolesno dijete te dijete prema kojem je ili bi trebala biti primijenjena mjera obiteljsko ili kaznenopravne zaštite,
2. tjelesno ili mentalno oštećena ili bolesna odrasla osoba, starija, nemoćna i druga osoba koja zbog trajnih promjena u zdravstvenom stanju ne može udovoljiti osnovnim životnim potrebama,

Članak 11.
Prava socijalne skrbi utvrđena ovim Zakonom osiguravaju se hrvatskim državljanima i osobama bez državljanstva koje imaju trajno nastanjenje u Republici Hrvatskoj.

Članak 12.
Prema ovom Zakonu i na temelju njega donesenim propisima samac ili obitelj imaju pravo na: savjetovanje, pomaganje u prevladavanju posebnih teškoća, pomoć za uzdržavanje, pomoć za podmirenje troškova stanovanja, jednokratnu pomoć, doplatak za pomoć i njegu, pomoć i njegu u kući, osobnu invalidninu, osposobljavanje za samostalan život i rad, skrb izvan vlastite obitelji i druge pomoći.

Članak 14.
(1) Pomaganje u prevladavanju posebnih teškoća pruža se samcu ili obitelji radi svladavanja nedaća i teškoća u svezi s bolešću, starošću, smrću člana obitelji, problemima u odgoju djece, invalidnošću, uključivanjem u svakodnevni život nakon duljeg boravka u odgojnoj ustanovi ili duljeg liječenja te u drugim nepovoljnim okolnostima ili kriznim stanjima.
(2) Pomaganje iz stavka 1. ovoga članka odnosi se na vođenje kućanstva, raspolaganje novcem, organiziranje učenja djeteta, nabavu odjeće, uključivanje u javne kuhinje, klubove, pronalaženje posla, rješavanje problema stanovanja, smještaja u predškolske ustanove i drugo.

Članak 15.
(1) Pravo na pomoć za uzdržavanje može ostvariti samac ili obitelj koji nemaju sredstava za uzdržavanje u visini utvrđenoj u članku 16. ovoga Zakona, a nisu ih u mogućnosti ostvariti svojim radom ili prihodima od imovine ili na drugi način.
(2) Pomoć za uzdržavanje ostvaruje se u novcu ili u naravi.

Također se grubo krši i Konvencija o pravima invalida.

Da se vratimo na početak humanitarac Marijo Herman je pokrenuo humanitarnu akciju "Neka svaki novi dan Antonu bude radostan" koja traje od 16.03. do 24.04. ove godine. Novcem sakupljenim tom akcijom trebali bi se popraviti uvjeti života Antona Živkovića

Njemu možete pomoći uplatom na žiro račun, Istarske kreditne banke 3330036376, s naznakom za Antona Živkovića.“ ili ga nazvati na broj mobitela: 095 897 65 94 i dogovoriti se direktno kako mu pomoći.

 


***************
Tekst iz kategorije: Kud plovi ovaj brod,  autor teksta: Walpurga,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  22.3.2009. 
Tema :: Diskriminacija   ID#1359 Rec:1  RB1001
Izvor teksta

Kategorija: Kud plovi ovaj brod  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kud plovi ovaj  brod
Više èlanaka iz iste grupe...Diskriminacija -  

ZAGREB -15.11. MARŠ TOLERANCIJE
ZAGREB 

U Zagrebu, i u cijeloj Hrvatskoj postala je svakodnevna pojava premlaćivanje osoba koje se bore za slobodu misli, osoba koje su druge vjeroispovijesti, druge vjere, druge seksualne orijentacije, pa čak i osoba koja se po izgledu ne sviđa onima koji svoju hrabrost pokazuju premlaćujući i cipelareći druge, slabije. Institucije koje bi trebale štititi građane su nemoćne pred sve više i više rastućim valom nasilja. Sve više i više do izražaja dolazi netolerancije.

Definicija fašizma: (citat)
Fašizam je naziv za ideologije i pokrete koji smatraju kako je država temelj ljudskog društva, odnosno institucija koja treba u potpunosti nadzirati svaki aspekt društvenog života.
Fašistički režimi i pokreti su se razlikovali od zemlje do zemlje, ali im je zajednička bilo stavljanje države iznad pojedinca i njegovih prava, politički sistem izgrađen oko jedne stranke i jednog vođe, te korporativni ekonomski sistem kome je cilj bio postići harmoniju između različitih društvenih klasa..
U višeetničkim sredinama se fašizam često manifestirao kroz etničku, rasnu i vjersku netoleranciju, čiji je krajnji izraz bio Holokaust.
Fašizam u ne tolerira drugu boju kose, drugačije mišljenje, odnosno pravo na vlastito mišljenje, drugačiju boju kože, drugu vjeroispovijest, drugačiju seksualnu orijentaciju.

Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje drugih na vlastito mišljenje, vjeroispovijest, seksualnu orijentaciju, drugačije mišljenje, drugu boju kože, vlastito mišljenje. U toleranciju spada i uvažavanje raznovrsnosti kultura u svijetu, oblika izražavanja i oblika humanosti. Potaknuta je znanjem, otvorenošću, komunikacijom i slobodom mišljenja, savjesti i uvjerenja.. Ona nije samo moralna obaveza, već i politički, odnosno pravni zahtjev. Tolerancija je vrijednost koja čini mir mogućim, i doprinosi zamjenjivanju kulture rata kulturom mira.
Tolerancija znači i poštivanje ljudskih prava, ali to ne znači i toleriranje društvene nepravde ili napuštanje odnosno ublažavanje vlastitih uvjerenja. To znači prihvaćanje činjenice da ljudska bića, prirodno raznovrsna po izgledu, položaju, govoru, ponašanju i vrijednostima, imaju pravo da žive u miru i budu to što jesu. To također znači da se nečiji stavovi ne mogu nametati drugima.

Mi smo protiv ugnjetača
I njihovih pomagača
Legionara i fašista
Ay Carmela Ay Carmela

Želja nam je samo jedna
Da fašista više nema
Mi nemamo avione
Tenkove i kamione
Ay Carmela...
Nestaje nam municije
Hladan vjetar poljem brije
Ay Carmela...

Ne mogu nam bombe ništa
Ni oluja niti kiša,
Gdje se ova pjesma čuje
Ay Carmela Ay Carmela
Tamo srce pobjeđuje
Ay Carmela Ay Carmela
( Darko Rundek, Ay, Carmela)
 


***************
Tekst iz kategorije: Kud plovi ovaj brod,  autor teksta: Walpurga,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  15.11.2008. 
Tema :: Diskriminacija   ID#1309 Rec:2  RB1001
Izvor teksta

Kategorija: Glup političar i pamentan narod  -  Više èlanaka iz kategorije :: Glup političar i pamentan narod
Više èlanaka iz iste grupe...Diskriminacija - Talijanski neofašizam 

Ma kosa ze signore Silvio Berlusconi
ZAGREB 

Ma kosa ze signore Silvio i što si mislio kod izjave kako je novoizabrani američki Predsjednik mlad, da dobro izgleda i štogod dobro pocrnio?
Nije dugo prošlo od kako sam čitao kako je gospodin Silvio Berlusconi opasan ne samo za Talijansku- nego i za Europsku demokraciju. Pa nije onda ova eklatantna i degutantna izjava za čuđenje kada se zna kako takvi po Italiji postupaju s Sinti i Romima, bez obzira radilo se tu o djeci ili odraslima. Nego pitam se kako je moguće i na koji je način takav jedan čovjek mogao u jednoj nama relativno poznatoj razvijenijoj europskoj državi politički napredovati i steći toliku moć? E moguće je, (a koliko znamo i kod nas, npr. župan Ivo i ostali, bez obzira na zakone, rade i kupuju za male pare (ne kune nego lipe) što god žele i požele) pa tako i signor Silvio (odličan primjer za naše tajkune kako se može drsko korumpirano i legalno krasti, a da ne budeš kažnjen). Inače plutokrata Berlusconi, talijanski poduzetnik i političar, rođen je u Milanu 29. rujna 1936. godine. Signor Silvio izgrađuje na građevinskom (kupuje na tisuće stanova), reklamnom- i komunikacijskom sektoru, svoj ekonomski imperij i tim svoj veliki politički utjecaj. Padron Silvio osniva svoju privatnu televiziju »Canale Cinque« i preuzima »Italia Uno« kao i »Rete Quattro«. Svoju mnogobrojnu medijsku aktivnost, a tako i uslužnog sektora, Berlusconi koncentrira u Holdingu »Fininvest S.p.A.« i iz zaleđa organizira 1993., iz nastupajuće historijske konstelacije talijanske državne krize početkom 90- tih (preko 90% zastupnika u parlamentu je bilo korumpirano, a to mi dođe nekako vrlo poznato…), jednu novu političku formaciju, naime novu stranku »Forza Italia«, koja se ujedinjuje s ostalim strankama u »Alleanza Nazionale«. U to vrijeme, zbog korupcijskih skandala u Italiji, nastaje politički vakuum. Taj politički vakuum gospodin Silvio koristi i probija se nevjerojatnom brzinom i energijom na političkoj sceni, pri čemu mu na veliko pomažu njegovi mediji. Padron Silvio ima pod sobom vrlo sposobne menadžere koji Italiju i njezine građane poznaju bolje nego svoj džep. On svojim cijelim reklamnim budžetom njegovih firmi, od 60 – 70%, za samo nekoliko mjeseci stvara, tako reći preko noći, svoju stranku koja u tako kratkom roku uspijeva postati 1. ili 2. stranka po redu u Italiji. Na izborima 1994. sukobljava se Padron Silvio po prvi put sa svojim političkim protivnikom Romanom Prodijem. S pomoću svog stvorenog medijskog imperija on postaje talijanski Premijer. Signor Silvio je u Italiji svugdje prisutan, i to ne samo u svim svojim medijima. Njegove televizije gleda više od pola Italije. Čak mu pripada i veliki izdavač Montadori, kao i prodavački lanac «Standa» i najuspješniji talijanski nogometni klub AC-Milano. Evo kako otprilike pišu u svojoj nedavno izdanoj knjizi Udo Gümpel i Ferruccio Pinotti (inače novinari) «Berlusconi Zampano» o «Berlusconijevom dobu»: «Ispod površine svakidašnjice nalaze se u Berlusconijevom talijanskom društvu daleko raširene osnovne strukture fašističkog društva.» Postavlja se i pitanje da li signor Silvio tu može opstati, a odgovor je da. Naime običan Talijan razmišlja obiteljskim strukturama („mama mia“), i pojedinac ne može djelovati sam, nego samo u grupi i bez obzira tko bi se želio uzdići na političkoj ljestvici, prvo se traži vođa čopora. Signor Silvio se već od samih početaka financira iz dubioznih izvora, izvora visokih RK krugova, a ne kako se mislilo iz mafije (ma gdje je tu razlika?). Vrlo dobro se zna kako Orden malteških vitezova upravljački povlači konce, a kraj toga konca (Cenzura - bez imena kojega možete sami zaključiti) već više od 40 g. posluje s mafijaškim klanovima, i ima (apsurd, ali je nažalost činjenica) jake veze s farma industrijom (ne mislim na farmu pilića ili stoke, nego na proizvodnju skupocjenih lijekova), s svjetskim proizvođačima oružja i s kriminalističkim organizacijama koje peru novce (koju ulogu u tome ima svjetska banka i MMF (međunarodni monetarni fond) još bi trebalo istražiti).
Signor Silvio je inače poznat kao vrlo uredno cerekalo, odlično odjeveni, šarmantni i genijalni hohštapler (još znamo neke takve…) i pokušava, ljude koji su protiv njega diplomatski (plava koverta ili tzv. B-vitamin a može, tzv. BMW razlog) pridobiti za sebe.
Dakle i na kraju, moglo bi se reći kako je ta izjava nekompetentnog padrona i plutokrate još jedan od niza dokaza kako nije dovoljno samo biti bogat i nositi skupocjena odjela na političkoj sceni, već svojim znanjem i vještinom sjediti na tako odgovornim mjestima.  


***************
Tekst iz kategorije: Glup političar i pamentan narod,  autor teksta: Miro,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  8.11.2008. 
Tema :: Diskriminacija   ID#1300 Rec:3  RB154
Izvor teksta

Kategorija: Kud plovi ovaj brod  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kud plovi ovaj  brod
Više èlanaka iz iste grupe...Diskriminacija -  

INVALIDI I LJUDSKA PRAVA 2 - PRAVOBRANITELJICA ZA INVALIDE NE ŽELI ZAPOSLITI INVALIDNU OSOBU
ZAGREB 

„Dok čita konvencije, čovjek gotovo da poželi biti osoba s invaliditetom.
Kad vidi kako je teško u praksi ostvariti prava iz istih tih konvencija, tek tad otkrije koliko je stvarno stanje invalida u Hrvatskoj loše. „
Tim je riječima 32-godišnja diplomirana pravnica Andreja Veljača opisala svoj pokušaj da, kao slijepa osoba, postane zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Andreja je bila jedina osoba sa stopostotnim invaliditetom među sedam kandidata za mjesto zamjenice pravobraniteljice za invalidne osoba. Umjesto nje, pravobraniteljica je zaposlila osobu koja nije invalid. Pravobraniteljica, i sama s najvišim stupnjem invaliditeta (tetraplegija. svoj postupak opravdava kako u Zakoni nigdje ne piše da njeni zamjenici moraju biti invalidi.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u Hrvatskoj je prema popisu stanovništva iz 2001. bilo 429.421 invalidnih osoba. Za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te o suzbijanju svih oblika diskriminacije invalida. uvedena je institucija Pravobranitelja za invalide. Dužnost pravobranitelja je kad sazna kako je neka invalidna osoba izvrgnuta diskriminaciji, nasilju i izrabljivanju, da odmah podnese prijavu Državnom odvjetništvu, obavijesti nadležno državno tijelo i predloži potrebne mjere zaštite.
Poslije svega se postavlja pitanja ako sama pravobraniteljica za invalide grubo krši ljudska prava invalida prilikom zapošljavanja koja je sigurnost da će se boriti da će se o zaštiti njihovih ljudskih prava.
 


***************
Tekst iz kategorije: Kud plovi ovaj brod,  autor teksta: Walpurga,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  20.10.2008. 
Tema :: Diskriminacija   ID#1283 Rec:4  RB1001
Izvor teksta

Kategorija: Ustav Republike Hrvatske  -  Više èlanaka iz kategorije :: Ustav Republike Hrvatske
Više èlanaka iz iste grupe...Diskriminacija - Briga o drugima radi lobija, marketinga, dobrote ili interesa 

Zamislite zemlju koja više brine o strancima nego o vlastitim gradjanima
ZAGREB 

Opet i opet na Ustavu Republike.
****
3. GOSPODARSKA, SOCIJALNA I KULTURNA PRAVA
Članak 48.
Jamči se pravo vlasništva.
**preskočeno **********
Strana osoba može stjecati pravo vlasništva uz uvjete određene zakonom.
********************************
Davanje prava stranim građanima kao mogućnost da pod jednakim uvjetima stiču na primjer vlasništvo nad nekretninama stavlja građane Republike Hrvatske u neravnopravan položaj na odnosu na strance. Kupovan moć i plaća domaćih ljudi je često puta daleko ispod standarda građana Europske Unije čime se postiže situacija da Hrvatskim GRADJANIMA prestaju biti dostupne nekretnine čija cijena leti u nebo.
Svaka država koja govori o ljudskim pravima ne dopušta ulazak ilegalnih migranata počevši od Amerike, Kanade, Australije , Italije, Njemačke... a zašto ne pomogne jer većina ljudi koja je spremna riskirati svoj život za prelazak granica nema što jesti. Dakle sve zemlje štite interese svojih građana a jedino političari ove zemlje nije briga...ups PARDON.... imamo Čačićeve stanove....i to samo za 1000 EURa po kvadratu. Pitajte boje koliko je cijena m2 u Australiji... i to po komercijalnim cijenama ..ili da stvar bude jednostavnija kolika je cijena 1 litre benzina u Australiji.
 


***************
Tekst iz kategorije: Ustav Republike Hrvatske,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  25.3.2007. 
Tema :: Diskriminacija   ID#1050 Rec:5  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Ljudska prava + nacionalizam  -  Više èlanaka iz kategorije :: Ljudska prava + nacionalizam
Više èlanaka iz iste grupe...Diskriminacija - Prirodna diskriminacija... oni nemaju naše državaljanstvo....neka krep.... 

Standardna razmišljanja...
ZAGREB 

Procjenjuje se da je u SAD-u oko 12 milijuna ilegalnih useljenika. ...
******
PITANJE :
*******
Zašto amerikanci kad govoreo ljudskim pravima i nacionalizmu ne dopuste imigrantima LEGALIZACIJU njihovog boravka u SAD-u.
Valjda se postavljaju samo određeni standardi i zaboravlja drugačiji i nestandardni način razmišljanja o problemima ljudi... Vrijedi samo moje mišljenje i moj standard...svi ostali su glupi...
*********
Postavimo kritična pitanja?
************

 


***************
Tekst iz kategorije: Ljudska prava + nacionalizam,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  3.5.2006. 
Tema :: Diskriminacija   ID#784 Rec:6  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Kako spustiti cijene kućama  -  Više èlanaka iz kategorije :: Kako spustiti cijene kućama
Više èlanaka iz iste grupe...Diskriminacija - Četvrti bez kineza i vjetnamaca 

Kad crnci ili "žuti" doseljavaju bijelci sele
ZAGREB 

Da li znate da ljudi otvoreno govore da se cijene nekretnina ruše (cijene obiteljskih kuća)jer u četvrt počinju doseljavati crnci, kinezi ili vjetnamci. Ostali polako počinju npuštati četrvrt a cijene kućama padaju...no to se naravno dogadja u zemljama visokorazvijene demokracije poput amerike, kanade, australije. Stoga ne čudi da takova vrsta ljudi koja diskriminra ljude po rasi projecira svoje stavove i na Republiku Hrvatsku i pretpostavlja Hrvate nacionalistima. Takvi ljudi sude Hrvatima!
Pokušavmo samo zamisliti što bi bilo da Hrvati počinju napuštati gradske četvrti radi doseljavanja ljudi druge rase u svoju četvrt.
Uostalom ne treba ništa čuditi jer postoje živi ljudi koji su svjedoci rasne diskriminacije u Americi (mislimo prije svega na diskriminaciju crnaca u svakodnevnom životu gdje su bili degradirani zakonima do te mjere da je to neshvatljivo! I samo napomena da su bijelci bijeli radi gena koji su mutirali. Barem tako kažu znanstvenici.

 


***************
Tekst iz kategorije: Kako spustiti cijene kućama,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: Hrvatske Novine,   od  31.12.2005. 
Tema :: Diskriminacija   ID#607 Rec:7  RB0
Izvor teksta
End of hits 
.... Nema vise tekstova!
Aproved by IMS.
Right menu
Novo na portalu

Novosti
 

 
Vijesti

Prostor za vijesti
 

 
Govorne vijesti

Poruka administratora
 
Informacije

Klik na sliku za govor


 
Zanimljivosti
Internet oglačavanje

Tvrtke
 

 
Upomoć!!!

Crveni križ
Hrvatske

 

 
Privatizacija Arenaturista

Povijest privatizacije
Arenaturist

 

 
Ostali linkovi
Tražilice

Tražilice za nekretnine:
 

 
RSS kanali

Hrvatske novine
RSS

 

 
Tekstove kreiraju
  Linkovi na oglase:
NEKRETNINE

HRV.- Real Estate
ENG. -
Real Estate
GER. - Real Estate
  Iz svijeta
cnn.com
bbc.com
    Oglasni prostor
Nema oglasa
Bezoglasni prostor
Za postavljenje banera za udruge i neprofitnih organizacija pošaljite baner i URL na email!
    RSS  Novine   
Zadnji tekstovi: RSS Hrvatskih Novina
A  B  C  Č  Ć  D    E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  Q  R  S  Š  T  U  V  W  Z  Ž  |   Hrvatske-novine |
Copyright © Hrvatske-Novine.com 2005.-2008. - Powered by Macronet software engine
Hrvatske Novine