Hrvatske-Novine.com · Komentari i vidjenja · Jutarnji · Vecernji · HINA · Kritike vlasti
Istra · Dalmacija · Zagreb ·
·Hrvatske novine su kritika loših stvari i događanja u današnjoj Hrvatskoj. Ukoliko želite čitati pohvale i hvalospjeve slušajte hrvatski radio i televizijske postaje u vrijeme kada političari govore o svojim uspjesima. Mi otvoreno govorimo o pljački (bez obzira ako je pokrivena odlukama sudova).
   About Us |  Info |  Kategorije |  Tekstovi |   English | Deutsche
rolex replica

Kategorije
Važne teme
Grupa Pi-5
Povijest privatizacije
Istra

 Istra na webu

   Istra vijesti na webu
 
Dalmacija
Zagreb
Turizam
Posao
  Poslovni prostor
  Dionice
  Cijene Dionica
Hrvatske-novine.com
Tekstova: (4) Svi tekstovi...

Kategorija: Ante Gotovina  -  Više èlanaka iz kategorije :: Ante Gotovina
Više èlanaka iz iste grupe...Manipuliranje Hrvatima - Kada se želi sve se može.... 

Licimjerje s imovinom
ZAGREB 

Lako je manipulirati hrvatima , kažemo mi...
KADA PREDSJEDNIK REPUBLIKE GOVORI O PRIVATIZACIJI KAO PLJAČKI- ZAVRŠETAK REČENICE
JE ".. ALI JE SVE RADJENO PO ZAKONU!"
Od HINE smo preuzeli vijest da se IMOVINA GENERALA ODMRZAVA odamah par dana nakon uhićenja!
Zamislite imovina familije generala Gotovine
je bila zamrznuta da se ne bi koristila za bijeg generala.
Zbilja prekrasan model...!
Samo prenosiimo Hinu...
VLADA: ODMAH ODMRZNUTI GOTOVININU MIROVINU I IMOVINUZAGREB, 11. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada uputila je inicijativu da se odmah odmrzne mirovina generala Ante Gotovine i pravo raspolaganja svim nekretninama u njegovu vlasništvu.#L#
Vlada je uputila inicijativu da se odmah odmrzne Gotovinina mirovina kojom će moći raspolagati njegova obitelj, potvrdio je u subotu navečer vladin glasnogovornik Ratko Maček.

Vlada je svoju inicijativu uputila prema mjerodavnim državnim institucijama na postupanje. Gotovinina imovina blokirana je u ožujku ove godine.

(Hina)


11.12.2005. 08:48 sati


 


***************
Tekst iz kategorije: Ante Gotovina,  autor teksta: Como Senso,  iz medija: HINA,   od  11.12.2005. 
Tema :: Manipuliranje Hrvatima  ID#577 Rec:1  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Politika  -  Više èlanaka iz kategorije :: Politika
Više èlanaka iz iste grupe...OPĆENITO - odluka Ustavnog suda iz 1998. o potrebi povrata umirovljeničkog duga 

SABOR PODUPRO ZAKON O UMIROVLJENIČKOM FONDU
ZAGREB 

15. srpnja 2005. (Hina) - Svi saborski klubovi podržali su u petak Vladin prijedlog Zakona o umirovljeničkom fondu, kojim se, po riječima potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, u cijelosti izvršava odluka Ustavnog suda iz 1998. o potrebi povrata umirovljeničkog duga.#L#
"Donošenjem Zakona i implementacijom Umirovljeničkog fonda u cijelosti se rješava odluka Ustavnog suda", kazao je Polančec i time odgovorio na oporbene sumnje hoće li se putem Fonda uistinu pravedno obeštetiti umirovljenici, hoće li Fond namaknuti potrebna sredstva za povrat duga.

Osim prigovora da je Zakon predložen na brzinu, da 'vrvi' nejasnoćama i nedorečenostima, saborska oporba upozorava da Vlada nije dala nikakva jamstva da će se Zakon i provoditi, odnosno da će se oko 423 tisuće umirovljenika obeštetiti u zadanim rokovima i u odgovarajućim iznosima.

"Nejasno je zašto je Zakon dobio potporu stranke umirovljenika jer nema Vladinih jamstava" kazala je Ljubica Lalić (HSS), dodavši da je njezin Klub odlučio podržati Zakon samo zato što je (Zakon) dobio suglasnost umirovljeničkih udruga. Prigovorila je da Zakonom, odnosno Fondom nije obuhvaćeno oko 600 tisuća umirovljenika s najnižim mirovinama, među kojima je veliki udio seljaka, a koji će, upozorava, i dalje živjeti od 500 kuna mirovine "za koju Vlada drži da je preplaćena".

Davorko Vidović (SDP) zamjera Vladi što Zakonom ne odgovara na bitna pitanja koliki je ukupni dug prema umirovljenicima, koliko je do sada vraćeno, kako će Fond funkcionirati, kako će čuvati novac, kako je iz izračuna otpalo oko 260 tisuća umirovljenika.

"Sve je to i dalje obavijeno velom tajne", kazao je, upozorivši da će se predloženim povratom duga još više povećati razlika između 'starih' umirovljenika i onih koji su u mirovinu otišli nakon 1998.

Na isto upozorava i Damir Kajin (IDS). "Misli li država da je tih 240 tisuća novih umirovljenika, kojima je prosječna mirovina oko 1500 kuna, preplaćeno" upitao je.

Pero Kovačević (HSP) u Zakonu vidi dva problema - taj što će mnogi umirovljenici biti neugodno iznenađeni kada dobiju izračun duga puno niži nego što su očekivali te problem što nema nikakvog jamstva da će im i to biti vraćeno.

HDZ, pak, Vladin prijedlog smatra hrabrom, pravednom mjerom, koja, po riječima Andrije Hebranga, rješava glavni politički problem Hrvatske u zadnjih osam godina. U ime HDZ-a zahvalio je umirovljenicima što su, kako je rekao, u velikoj mjeri financirali Domovinski rat, "i na taj način pomogli isto kao branitelji na prvoj crti bojišnice".

S rezignacijom je odbacio oporbene prozivke da je bivša HDZ-ova Vlada 1990-ih opljačkala umirovljenike. "Vlada nije otela novac umirovljenicima jer je htjela nepravdu, već je trebala organizirati obranu protiv agresije tada 5. Armije u Europi", naglasio je.

 


***************
Tekst iz kategorije: Politika,  autor teksta: HINA,  iz medija: HINA,   od  16.7.2005. 
Tema :: OPĆENITO  ID#498 Rec:2  RB17
Izvor teksta

Kategorija: Gospodarstvo  -  Više èlanaka iz kategorije :: Gospodarstvo
Više èlanaka iz iste grupe...HRVATSKI TELEKOM - Agencija za telekomunikacije 'naredila' T-HT-u sniženje cijena međupovezivanja 

Agencija za telekomunikacije i cijene međupovezivanja
ZAGREB 

Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije dalo je T-HT-u rok od tri dana da izmijeni svoju Standardnu ponudu za usluge međupovezivanja operatera (interkonekcija), i to tako da svoje predložene cijene u toj ponudi snizi za 5 posto. Odluku o tome Vijeće Agencije je donijelo na svojoj jučerašnjoj sjednici, a danas je objavljena na njihovim web stranicama..  


***************
Tekst iz kategorije: Gospodarstvo,  autor teksta: HINA,  iz medija: HINA,   od  18.6.2005. 
Tema :: HRVATSKI TELEKOM  ID#488 Rec:3  RB0
Izvor teksta

Kategorija: Politika  -  Više èlanaka iz kategorije :: Politika
Više èlanaka iz iste grupe...OPĆENITO - GLAVNA HAŠKA TUŽITELJICA CARLA DEL PONTE RADNOJ SKUPINI EU PONOVILA SVOJE TVRDNJE DA JE ODBJEGLI GENERAL ANTE GOTOVINA U HRVATSKOJ 

Ništa od pregovora EU i Hrvatske
LUXEMBURG 

Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte nije jučer u Luxembourgu promijenila svoje ranije stajalište da Hrvatska ne surađuje u potpunosti s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Den Haagu.
– Nema promjene u našim stajalištima. Hrvatska sada ne surađuje u potpunosti s Haškim sudom, izjavila je novinarima Carla del Ponte nakon sastanka s peteročlanom radnom skupinom EU, koja je zadužena za procjenu hrvatske suradnje s Tribunalom.
Čini se da ni Sanaderov plan u 6. točaka kao ni pregled učinjenog nakon 17.ožujka nisu impresionirali ni luxembourškog ministra vanjskih poslova Jeana Asselborna.
– Puna suradnja mora ići preko Haaga, a Radna skupina nije neko pravosudno tijelo već posljedica osjećaja obveze Europskog vijeća da ponudi instrument koji će joj biti od pomoći. Sljedeći izvještaj gospođe Del Ponte Vijeću sigurnosti bit će 13. lipnja pa Hrvatska ima vremena isporučiti Gotovinu Haagu. Vijeće EU će to s nestrpljenjem iščekivati. Ono će se u pogodnom trenutku ponovno vratiti tome pitanju na temelju usmenog izvjestaja Radne skupine, presuda je koju je pročitao Asselborn.
Glavna tužiteljica je rekla da se odbjegli general Ante Gotovina nalazi u Hrvatskoj, da povremeno odlazi u Bosnu i Hercegovinu, dakle »on je u dosegu hrvatskih vlasti«. Ova je izjava izazvala manju pomutnju među dopisnicima, jer su njezine kasnije izjave bile donekle kontradiktorne.
– Sve informacije koje dobivam kažu da je još u Hrvatskoj i da povremeno odlazi u BiH. Gotovina je u dosegu hrvatskih vlasti, a nadamo se da će on biti vrlo brzo u Den Haagu, rekla je Del Ponte. Nije željela odati mjesto, iako je ustvrdila da zna točno boravište Ante Gotovine.
– Zadržat ću tu tajnu za sebe, bez krzmanja je ustvrdila Del Ponte odajući tek pokoju interesantnu pojedinost kao što je to da se uglavnom oslanja na Mesić: Očekujem konkretan prijedlog

Predsjednik Republike Stjepan Mesića izjavio je jučer kako očekuje »konkretan prijedlog« nakon sastanka radne skupine za procjenu hrvatske suradnje s ICTY-jem u Luxembourgu, na koji je otputovalo hrvatsko izaslanstvo predvođeno premijerom Ivom Sanaderom.
Mesić je rekao kako nije sigurno hoćemo li dobiti datum pregovora, dodajući da »kada smo mi napravili korak više, očekuje jedan konkretan prijedlog«.
Na novinarski upit da komentira medijske spekulacije o smjenama u Vladi, predsjednik Mesić je rekao kako o tome ništa ne zna. (Hina)

U dobrom raspoloženju

Podcrtavajući potrebu potpune suradnje s Međunarodnim sudom u Haagu, i povjerenik Europske komisije za proširenje Olli Rehn i luxembourški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn jučer su u Luxembourgu ponovili da je taj uvjet za Hrvatsku i dalje jedini, a da spekulacije o potrebi potpisivanja sporazuma izmedu Hrvatske i MMF-a nemaju nikave podloge u stvarnosti. Raspoloženi Rehn i Asselborn te hrvatska mnistrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović pred prvo su okupljanje članova Radne skupine EU za Hrvatsku, bez naznaka o mogućem sadržaju ili formatu odvojenih sastanaka s glavnom tužiteljicom Haškog tribunala Carlom del Ponte i s hrvatskom stranom, podizali atmosferu doskočicama poput one da su za ručkom, dakle obrokom za kojim se inače ne govori, ovaj put učinili iznimku jer su i jeli i govorili. No, u detalje glede Radne skupine nisu se upuštali. Dodatne je špekulacije potaknula i činjenica da je konačni oblik odvojenih sastanaka ostao do pred njihov početak nepoznat.

Sanader: Nisam razočaran

– Plan u šest točaka ne mogu vam odati, branio se Sanader od novinarskih upita. Nije također želio komentirati niti insinuacije glavne tužiteljice o Gotovininu navodnom kretanju te boravištu po Hrvatskoj i susjedstvu. Sanader je pokušao uvjeriti novinare i da je kontrola nad relevantnim informacijama potpuna, uz opasku da »nije bilo moguće pratiti sve obavijesti o mreži Gotovininih jataka«
– Nisam razočaran, očekivao sam upravo ovakav scenarij, rekao je Sanader na kraju.
Premijer je ranije naglasio da kani igrati na kartu obnove izgubljenog povjerenja. On je rekao da je došao iznijeti hrvatske argumente i da to kani učiniti pomirljivim tonom.
obavještajne podatke hrvatskih tajnih službi te na obavijesti haškog istraživačkog tima koji sudjeluje u Hrvatskoj.


Mreža jataka

Ona je rekla da je peteročlanu radnu skupinu EU izvijestila o mreži koja štiti odbjeglog generala Gotovinu.
– Objasnila sam radnoj skupini zašto hrvatske vlasti ne surađuju u potpunosti s ICTY-jem i dala im sve pojedinosti o mreži koja štiti Gotovinu unutar državnih institucija, rekla je Del Ponte.
Za Carlu del Ponte puna suradnja s ICTY-jem bit će postignuta »onda kada hrvatske vlasti izruče Gotovinu ili kažu gdje se nalazi«.
– Mislim da to može biti učinjeno do mog sljedećeg izvješća Vijeću sigurnosti UN-a 13. lipnja, jer mi je premijer Ivo Sanader obećao da će biti aktivniji u lociranju odbjeglog generala.
Glavna haška tužiteljica doputovala je u Luxembourg na poziv predsjedništva EU kako bi peteročlanu radnu skupinu izvijestila o stupnju hrvatske suradnje s ICTY-jem.
Radna skupina, koju čine ministri vanjskih poslova Luxembourga, Velike Britanije i Austrije te visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana i povjerenik za proširenje Olli Rehn, najprije je na odvojenom sastanku saslušala Carlu del Ponte, a nakon toga se sastala s hrvatskim izaslanstvom koje predvodi premijer Sanader.
Tužiteljica je najavila je da će se nakon sastanka radne skupine sastati i s hrvatskim premijerom.


Indicije od lanjskog proljeća

Del Ponte je rekla da se nada da hrvatske tajne službe ne rade protiv ICTY-ja, ali »istina je da neki ljudi u Hrvatskoj daju informacije medijima, što je neprihvatljivo, a nadam se da će hrvatska Vlada osigurati da se s tim prestane«. Dodala je da misli da ni sam premijer Sanader ne dobija sve informacije od hrvatskih tajnih službi.
Upitana na čemu temelji svoje tvrdnje da je Gotovina u dosegu hrvatskih vlasti, rekla je da ima istražiteljski tim na terenu i »kontakte s raznim obavještajnim službama«.
Carla del Ponte je rekla da ne može reći gdje se general Gotovina u ovom trenutku nalazi, ali da »ima indicije o ranijim lokacijama«. Upitana od kada datiraju te indicije, rekla je od »proljeća prošle godine«.
Tužiteljica je rekla da je Hrvatskoj u suradnji sa Sudom ostao »samo jedan, ali krupan slučaj«. Ona je izrazila zadovoljstvo posljednjim razvojem događaja u pogledu suradnje zemalja bivše Jugoslavije, jer je ostalo »još samo deset bjegunaca, od kojih su dvojica u Rusiji, jedan u Hrvatskoj, a ostali u Srbiji«.
– Što prije oni budu u Den Haagu, to bolje za našu strategiju završetka rada Suda, rekla je.  


***************
Tekst iz kategorije: Politika,  autor teksta: Sanja ROMIĆ,  iz medija: HINA,   od  27.4.2005. 
Tema :: OPĆENITO  ID#461 Rec:4  RB17
Izvor teksta
End of hits 
.... Nema vise tekstova!
Aproved by IMS.
Right menu
Novo na portalu

Novosti
 

 
Vijesti

Prostor za vijesti
 

 
Govorne vijesti

Poruka administratora
 
Informacije

Klik na sliku za govor


 
Zanimljivosti
Internet oglačavanje

Tvrtke
 

 
Upomoć!!!

Crveni križ
Hrvatske

 

 
Privatizacija Arenaturista

Povijest privatizacije
Arenaturist

 

 
Ostali linkovi
Tražilice

Tražilice za nekretnine:
 

 
RSS kanali

Hrvatske novine
RSS

 

 
Tekstove kreiraju
  Linkovi na oglase:
NEKRETNINE

HRV.- Real Estate
ENG. -
Real Estate
GER. - Real Estate
  Iz svijeta
cnn.com
bbc.com
    Oglasni prostor
Nema oglasa
Bezoglasni prostor
Za postavljenje banera za udruge i neprofitnih organizacija pošaljite baner i URL na email!
    RSS  Novine   
Zadnji tekstovi: RSS Hrvatskih Novina
A  B  C  Č  Ć  D    E  F  G  H  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  Q  R  S  Š  T  U  V  W  Z  Ž  |   Hrvatske-novine |
Copyright © Hrvatske-Novine.com 2005.-2008. - Powered by Macronet software engine
Hrvatske Novine