[Home] [Info]


Kategorija: Kud plovi ovaj brod

Politika se pravi luda

Mad Man, Hrvatske Novine, 5.2.2007.


ZAGREB - Kuda ide hrvatska? Bojimo se nizbrdo! Tko je kriv? Onaj tko je gopsodar! Svuda su i pitanja i odgovori!
DZS

Podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak otkrivaju kako polovica aktivnih pravnih osoba u Hrvatskoj nema niti jednog zaposlenog. Naime, od 111100 aktivnih pravnih osoba njih 55900 nije imalo registriranog niti jednog zaposlenog.
Vidimo da imamo alate za detekciju. Samo ih političari ne žele iskoristiti. Kako tvrtka može ostvarivati PROFIT ako nema nikoga da je servisira.
Moramo i mi ovdje priznati da je bar jedna ruka bila dignuta u zrak kada je postavljeno pitanje: Ima li tko tvrtku u domovini. Naravno da je to podloga za veliki brojs slučajeva s mutnim poslovima a ako to zakonodavci ne žele slušati .... ni nama ne smeta.
Usput par pitanja: Ako je tvrtka aktivna netko mora izvršiti obveze. Ako netko radi treba ga i platiti a ako čak nije ni registrirano zaposljenje onda mi se bar moglo razmotriti radi li se o poslu na crno. Nadalje pitamo se koje su to pravne osobe koje su spremne raditi s tvrtkama koje nemaju ni jednog zaposlenog odnosno s kim sklapaju poslove. Ako je direktor odgovorna osoba pravne osobe ona je on u početku sukrivac za ovakovo stanje koje zakonodavac smatra normalnim i dopušta. I to vež dugi niz godina.
A onda se politika opravdava. Pa radnici koji su radili na crno nisu iz moje tvrtke jer u mojoj tvrki nema zaposlenih a to su bili podnajamnici podnajamnikovih podmanajmnika moje tvrtke koja je dobila ugovor za državne psolove ali to nije sukob interesa jer mojom tvrtkom UPRAVLJA MOJ ADVOKAT!
Smijurijai varijacije na temu "Lopovi vladaju zemljom"