[Home] [Info]


Kategorija: Gospodarstvo

Reakcije na nagli skok cijena Arenaturista

Mad Man, Hrvatske Novine, 3.3.2007.


ZAGREB - Na internet stranicama business.hr pronašli smo da je došlo do reakcije nakon snažnih skokova cijene dioničkog društva Arenaturist Pula d.d.
Glas istre takodjer na naslovnici donosi vijest o prodaji.


Prenosimo dio teksta iz magazina business.hr
"...Nakon članka u Business.hr-u dva dana blokirana trgovina Arenaturistom ..." Autora Mirana Kožara.
"...Nakon što je jučer dva puta zbog previsokog skoka cijene prekidano trgovanje dionicom Arenaturista, danas se situacija ponovila te je trgovina tom dionicom obustavljena do zatvaranja burze, potvrđeno nam je sa Zagrebačke burze...."
"... Jučer je trgovina dionicom Arenaturista prvi put zaustavljena nakon 12,64-postotnog skoka cijene te je zatraženo očitovanje Uprave o materijalnim činjenicama koje su mogle utjecati na porast cijene, no odgovor je, kako doznajemo, bio negativan. Nakon što je ponovnim puštanjem u promet cijena dionice porasla 16,92 posto, trgovina tom dionicom je zaustavljena do kraja dana. ..."
Naš komentar...izgleda da ipak postoje mehanizmi koji kontroliraju nekontolirano ponašanje pojedinaca. Naime ovakovo ponašanje kretanje cijena dionica nas upućuje na neprimjeren business u Republici Hrvatskoj gdje se svaki investitopr tretira drugačije. Najžalosnija stvar u svemu je da oni koji su daleko od "lonca" nisu zaštičeni i njihov novac ne vrijedi puno. Oni bliže loncu "ližu" i tudje zalogaje. Izvinite Vi koji ste se prepoznali.
Naravno postoji samo jedno pitanje:
Da li je Arenaturist proteklih godina poslovao tako da je sadašnja vrijednost tvrtke odraz dobrog poslovanja kad znamo da je Uprava Arenturista POGODOVALA sadašnjem većinskom vlasniku i radila BIAS u njegovu korist. Primjeri uskoro stižu na web s točnim iznosima.
By the way ovo gore navedeno je samo citat jedne od značajnih osoba AT-a. Što znači da ne mora biti i istinito ali zato ćemo pokazati brojke pa neka čitatelji sami prosuđuju.