[Home] [Info]


Kategorija: Gospodarstvo

U Jadranturistu i Aniti ove godine tri milijuna noćenja

M. V., Novi list, 28.4.2003.


ROVINJ, VRSAR - Nakon turistički uspješnog Uskrsa, proteklog je vikenda početak sezone u Rovinju i Vrsaru »proslavilo« stotinjak agenata, novinara i poslovnih partnera lokalnih hotelijera iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Mađarske, Austrije i Češke. Neformalno druženje organizirali su Adria Resorts, TDR-ova tvrtka koja upravlja rovinjskim Jadranturistom i vrsarskom Anitom, te turističke zajednice dvaju gradova. Smješteni u Jadranturistovom hotelu »Istra« na otoku Sv. Andrija, gosti su u subotu doplovili do prije dvije godine izgrađenih »a la Beverly Hills« bazena u turističkom naselju Belvedere u Vrsaru, a potom se vratili do Limskog kanala. Nastavili su do Krcula kod Žminja, gdje im je u konobi obitelji Staver priređen tradicionalan istarski ručak uz nastup folkloraša. Večer je završila uz riblji menu u rovinjskom Kantinonu.
Odete Sapač, direktorica marketinga u Adria Resortsu, ističe da su se Jadranturist i Anita vrlo dobro pripremili za sezonu, u koju ulaze s investicijama vrijednim 80 milijuna kuna. U Vrsaru se osobito ulaže u parcelizaciju kampova, dok se u rovinjskom hotelijeru »sređuju« objekti i okoliš.
- Puno se ulaže u pripremu projekata. Početkom godine firma Adria Resorts preuzela je upravljanje Jadranturistom. U razvojnom ciklusu od tri do pet godina u planu je obnova svih smještajnih kapaciteta u oba poduzeća, rekla je Sapač. U tim se TDR-ovim tvrtkama ove godine očekuje tri milijuna noćenja, dva posto više nego lani. Sapač se nada da će se ti planovi uspjeti realizirati bez obzira na posljedice napada na Irak
IBR : 6