[Home] [Info]


Kategorija: Kud plovi ovaj brod

Dobili smo E-mailom slijedeći tekst...

Pisma Citatelja , Hrvatske Novine, 22.4.2006.


ZAGREB - Slobodna Dalmacija objavila je tekst slijedećeg sadržaja!
Državom Vladaju kriminalci. Kada se pokušava dokazati korupcija i trulost sistema stradaju "žviždaći"!
Kada će doći vrijeme da da živimo u normalnoj državi...
gdje suci neće slati u zatvor nevine već krimnalce?
"APSURDI PROCESUIRAN KOORDINATOR "ALTRUISTA" VOJKO IVICA
Snimio dogovor o mitu
- dobio uvjetnu osudu
Vojko Ivica osuđen je zato što je diktafonom snimio razgovor između Nede Lozine i Nevenke Mažar, načelnice Službe za stambene poslove MORH-a koju je bračni par Lozina optuživao da od njih traži mito za odgodu deložacije iz vojnog stana
Sam slučaj mita, međutim, nikad nije rasvijetljen do kraja: uhićen je samo skupnik D.M., koji je preuzeo omotnicu s novcem, no uskoro je umirovljen, a bračni par je deložiran
SPLIT - Glavni koordinator Altruist centra, nevladine udruge u Splitu Vojko Ivica (58), osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora od tri mjeseca, s rokom kušnje od godine dana, zbog neovlaštenog snimanja diktafonom telefonskog razgovora koji je poslije objavljen u dnevnom tisku. Razgovor se odvijao između Nede Lozine i Nevenke Mažar, načelnice Službe za stambene poslove MORH-a koju je bračni par Lozina optuživao da traži od njih mito za odgodu deložacije iz vojnoga stana na predjelu Trstenik u Splitu, te su je čak prijavili USKOK-u.
Sporna kaseta, snimljena u listopadu 2002. godine, bila je jedan od glavnih dokaza za optužbe bračnog para Lozina, koji je u ljeto 2003. godine deložiran iz stana.
Što se tiče afere s mitom, početkom 2004. godine kriminalistička Vojna policija privela je istražnom sucu u Zagrebu skupnika D.M., koji je prijavljen za prijevaru na štetu obitelji Lozina. Kaznena prijava navodi kako je D.M. obećao bračnom paru odgoditi deložaciju preko svojih poznanika, za što je uzeo 1500 eura mita. I nakon takvog razvoja događaja Lozine su tvrdili kako iza svega stoji Nevenka Mažar te da je zapravo ona tražila mito preko treće osobe.
Novac je poslan u bijeloj omotnici autobusom u Zagreb, gdje ga je preuzeo D.M., koji je navodno bio samo posrednik. Unatoč javno izrečenim sumnjama i kaseti, D.M. je ostao jedini osumnjičeni, a Nevenka Mažar nije prijavljena niti je bila predmetom istrage.
Zato je Vojko Ivica po Općinskom državnom odvjetništvu optužen za neovlašteno snimanje te je zatraženo izdavanje kaznenog naloga i izricanje uvjetne kazne zatvora, što je sud bez održavanja rasprave prihvatio. Vojko Ivica je na izrečenu presudu uložio žalbu.
**********
Napomena: Hr.No. se ograđuju od teksta ali sa zanimanjem prate događaje iz ove tematike...
Hvala...