[Home] [Info]


Kategorija: Akcije (231)

Humanitarna akcija : DARUJMO ANJI DA NASTAVI ŽIVJETI

Walpurga, Hrvatske Novine, 12.1.2009.


ZAGREB - Pošto se radi o humanitarnoj akciji o kojoj ovosi život šestogodišnje djevojčice prenijet ću tekstove s dva bloga.

Prijenos teksta s bloga humanitarni niskozemac (http://humanitarianniskozemac.blog.hr/)
Ne znam da li ima na blogu neko tko nije čuo za malu Anju iz Zagreba i njezine hrabre roditelje. No ako i ima evo ukratko nešto o toj hrabroj princezi i njezinim roditeljima.
Mala Anja je šestogodišnja djevojčica koja sa roditeljima zivi u Zagrebu.
Od rođenja je stopostotni invalid (cerebralna paraliza), boluje od epilepsije (dnevno ima oko sto napada) te ima velike problema sa dišnim putovima.
Apsolutno je ovisna o 24 satnoj brizi i njezi te treba pomoć u svakoj situaciji.
Zbog velikih problema s dišnim putovima (učestali bronhitis, upala pluća i ostala infekcija dišnih putova) mala Anja veći dio godine provede u bolnici.
Ovih dana Anja je ponovo hospitalizirana u bolnicu no ovaj put prolazi kroz najteže razdoblje od kad se rodila. Naime zaprimljena je sa teškom upalom pluća, slabim dotokom kisika u krvi te vrlo visokom temperaturom (40 stupnjeva).
Sve je to kulminacija zbog toga sto se Anja ne zna pravilno iskašljavati uslijed čega postepeno dolazi do velikih nakupina sekreta u plućima te joj je otežano disanje i smanjuje se količina kisika u krvi.
Nažalost , često je slučaj da teško oštećene osobe kao sto je mala Anja kad imaju tako često teške upale pluća dolazi do zatajenja disanja što u pravilu znaci SMRT.

No kako bi se takvo što spriječilo, djevojčici je potreban DRENAŽNI PRSLUK (http://www.SmartVest.info) iz Amerike, koji se koristi kod respiratornih bolesti.
Svojim visoko frekventnim oscilirajucim prslukom pomaže mobiliziranju sluzi u dišnim putovima te time poboljšava iskašljavanje plućnog sekreta, povećava plućni kapacitet oboljelih i smanjuje rizik od infekcija.
No cijena drenažnog prsluka od 11 tisuća dolara (oko 60 tisuća kuna) je prevelika za mali proračun roditelja male Anje koji ionako izdvajaju veliki novac za skupe lijekove i vježbe i jednostavno ne mogu izdvojiti toliki novac.

I upravo me to nagnulo da Humanitarna udruga „Hulp en liefde“ čiji je predsjednik Marijo Herman u suradnji sa Humanitarnom udrugom „Pomoc i ljubav“ iz Pule, predsjednik je gospodin Teofik Starčević da pokrenu humanitarnu akciju po nazivom :„DARUJMO ANJI DA NASTAVI ŽIVJETI“.

Svrha ove akcije je da se prikupi novčani iznos od 11 tisuća dolara (oko 60 tisuća kuna) kako bi se malom andelu Anji kupio potrebiti drenažni prsluk Smart West i time joj omogućili da nastavi živjeti.
Akcija kreće danas a završava kad sakupimo predviđeni iznos za kupnju drenažnog prsluka.

Ovim putem Vas humanitarac Marijo Herman, zamoljava da svojim novčanim uplatama na Anjin žiro racun u Zagrebackoj banci 2360000 – 1000000013 poziv na broj 3113728810 , pomognete da uistinu sakupimo predviđeni iznos.
Imajte na umu da Vama neće ništa značiti ako odvojite koju kunu a maloj Anji će to značiti ŽIVOT.

Humanitarac Marijo Herman je veliki zagovornik one izreke :“manje priče više rada“, on i gospodin Teofik Starcevic (predsjednik HU „Pomoć i ljubav“ iz Pule) uplatili su prvih početnih 10.000 kuna dakle ostalo je „samo“ još 50.000 kuna.

O samom tijeku akcije, tko je sve sudjelovao, tko se sve od medijija, sponzora i donatora uključio pravodobno ću Vas obavjestavati na humanitarni niskozemac na svom blogu " Humanitarni niskozemac" (http://humanitarianniskozemac.blog.hr/)

Što reći na kraju, dragi moji prijatelji krenimo u akciju i DARUJMO ANJI DA NASTAVI ZIVJETI !

Prijenos teksta s bloga "Mala Anja" (http://malaanja.blog.hr/)
Zovem se Anja Kostanjevečki imam pet godina.Imam cerebralnu paralizu (oduzeta su mi sva četiri ekstremiteta) i bolujem od epilepsije (imam do 300 napada dnevno)

Dobar dan dobri ljudi!

Roditelji smo djevojčice Anje Kostanjevečki, koja je od rođenja stopostotni invalid.
Naša djevojčica ima cerebralnu paralizu (oduzeta sva četiri ekstremiteta) i boluje od epilepsije (oko 300 napada dnevno). Naša malena nije u stanju samostalno živjeti nego je 24 sata potpuno ovisna o nama te treba apsolutnu pomoć u svakoj situaciji (oblačenju, hranjenju, kupanju, sjedenju, vježbanju, održavanje higijene i sl.).
Od prvog dana njezinog rođenja uključena je u sve terapijske tretmane. U Hrvatskoj smo gotovo obišli sve rehabilitacijske centre a bili smo i u Njemačkoj te u Sloveniji.
Također veliki broj antiepileptika nisu na popisu HZZ-o tako da lijekove naručujemo iz inozemstva. Zbog čestog problema sa dišnim putovima naša malena zna biti hospitalizirana i po dva tjedna u bolnici. Uz lijekove i rehabilitaciju našoj malenoj su potrebna i razna invalidska pomagala (invalidska stajalica, invalidska hodalica, invalidska kolica, invalidska auto sjedalica i sl) a koja svako zasebno koštaju u rasponu od 10 do 20 tisuća kuna a naše zdravstvo ne pokriva niti desetinu troškova. Dakle sve troškove rehabilitacije, lijekove te invalidska pomagala snosimo mi sami roditelji. Kako naša malena dosta mentalno zaostaje, ne govori, ne hoda i ne sjedi, nema kontrolu glavice i ima veliki broj epileptičnih napada i u sve to jako je spastična potrebne su joj mnogobrojne vježbe (logoped, fizikalna terapija, radna terapija, terapijsko jahanje, bazen) a sve se dodatno plača.
Uskoro će naša malena i na operaciju kukova koja je s obzirom na njezinu dijagnozu dosta rizična a nakon toga moramo kupiti ortoze za kukove koje koštaju oko 7 tisuća kuna a naše zdravstvo pokriva samo trideset posto te cijene.

Unatoč svim našim silnim naporima da našoj malenoj uspijemo sve to osigurati, unatoč svim terapijskim tretmanima kojoj pokušavamo poboljšati njezin ionako težak život kojeg još nije ni osjetila a željna je života naša primanja nisu više dovoljna da podmirimo sve te silne troškove koje imamo. Bilo kakva Vaša pomoć bilo u kupnji invalidskih pomagala, plaćanju vježbi ili potrebitih lijekova ili bilo kakva Vaša novčana donacija dobro bi nam došla kako bi našoj malenoj osigurali kakav takav normalan život jer ona je prije svega dijete, dijete koje toliko željno života.
Zato molimo sve Vas dragi naši dobri ljudi da nam pomognete na bilo koji način a naša mala princeza će Vam se zahvaliti samo na jedan način a to je njezin USPJEH.

U nadi da ćete nam na bilo koji način pomoći, mi roditelji naše Anje Kostanjevečki unaprijed Vam se od srca zahvaljujemo!
IBR : 1001

Kategorija: (231) Akcije
Ostali tekstovi iz kategorije:

Naslov: A što možeš
Tema: Vatrogasci
Autor: Como Senso
Članak: Poginuli vatrogasci
Datum: 4.9.2007.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: Pomoc vatrogascima
Tema: Vatrogasci
Autor: Como Senso
Članak: Humanitarna akcija
Datum: 4.9.2007.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: Akcija NE MUĆKAJ
Tema: Parlament
Autor: Como Senso
Članak: Za podršku zakona o nula promila
Datum: 9.12.2007.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: Akcija NE MUĆKAJ ili nula promila
Tema: Zakoni
Autor: Como Senso
Članak: Nula promila je zakon ili korištenje pojasa u automobilu je samo statistika
Datum: 10.12.2007.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: Najinteligentnija borba protiv vala nasilja i kriminala
Tema: Ubojstva novinara
Autor: B M
Članak: Glas Istre prepoznaje suštinu problema - GLAS ISTRE ZAUSTAVIO MARKETING KRIMINALA
Datum: 26.10.2008.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: PMOZIMO ONIMA KOJIMA JE POMOĆ NAJPOTREBNIJA
Tema: Akcije
Autor: Walpurga
Članak: Humanitarna udruga "Mala Anja" organizira humanitarnu aukciju u Velikoj Gorici 2.prosinca. 2008.
Datum: 30.11.2008.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: DEKLARACIJA KOALICIJE ZAJEDNIČKOG DJELOVAJNA
Tema: Akcije
Autor: Walpurga
Članak:
Datum: 7.12.2008.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: Humanitarna akcija : DARUJMO ANJI DA NASTAVI ŽIVJETI
Tema: Akcije
Autor: Walpurga
Članak:
Datum: 12.1.2009.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: USPJEŠNI ZAVRŠETAK HUMANITARNE AKCIJE "DARUMO ANJI DA NASTAVI ŽIVJETI"
Tema: Akcije
Autor: Walpurga
Članak:
Datum: 20.1.2009.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: HUMANITARNOST I INVALIDI
Tema: Akcije
Autor: Walpurga
Članak:
Datum: 16.5.2009.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
Tema: Akcije
Autor: Walpurga
Članak:
Datum: 18.5.2009.
Novine: Hrvatske Novine
..................
****************
 

 

 

fake rolex sale
rolex replica watches
swiss replica watches