[Home] [Info]


Kategorija: Parlamenti (202)

Bolesni umovi vladaju Hrvatskom

Olaf Ado, Hrvatske Novine, 26.3.2010.


ZAGREB - Na hrvatskom webu može se pozivati na nasilje bez posljedica.
Ono što zastrašuje da tvorci Ustava koji jasno ZABRANJUJE u svom 39 članku "svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja".
Takva osoba treba zauvijek nestati iz javnog života i politike i dok za ovakvo promicanje nasilja ne bude drastičnih pravnih nenasilnih sankcija nasilje će u zemlji samo kulminirati.
Prenosimo tekst.
STAV DAMIRA KAJINA O SPORNOJ NABAVCI VATROGASNIH VOZILA
Gostujući u jednoj emisiji Radio Pule saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin dotakao se nekoliko aktualnih tema pa smo tako ćuli da Kajin nema ništa niti protiv šerijatskih zakona u kojima bi se onima kojima se dokažu otuđenja stavljale ruke na panj i potom odsijecale. Komentirajući jučerašnju informaciju o optužbi kako je SDP-ova vlada kupovala vatrogasna vozila tvrtke Daimler te kako je pritom uzimala mito, Kajin je rekao kako se u Istarskoj županiji nisu nabavljala ta vozila te kako IDS nije više bio u Vladi kada su napravljene sporne transakcije. Autobusi Mercedes te vozila hitne pomoći iste marke koja su nabavljena u Puli nabavljani su u periodu kada na vlasti nije bio IDS nego netko drugi pa bi stoga trebalo vidjeti na koji su način nabavljana ta vozila. Kajin smatra kako bi slučaj nabavke vatrogasnih vozila trebalo istražiti do kraja pa ako se pokaže i dokaže da je bilo malverzacija počiniteljima budu odsječene ruke ako će to djelovati odgojno. Na pitanje voditelja kako objašnjava pozajmice koja se u javna poduzeća davala Glasu Istre Kajin je rekao kako je političko rukovodstvo Županije znalo za te transakcije ali na njih nije utjecala, no Kajin smatram kako se treba sve učiniti da Glas Istre opstane. „Da se razumijemo, jedna Hrvatska radio televizija sa milijardu i sto milijuna kuna pretplate ima preko petsto milijuna kuna nepodmirenih računa,Nova TV ima dvadeset i RTL ima dvadeset milijuna kuna nepodmirenih računa. Neke jake medijske kuće rasprodaju svoju imovinu zbog pada tiraže“ rekao je Kajin.
„Za gro tih transakcija prema Glasu Istre saznao sam na pogrebu pokojnog Đanija Bažona, ja sam do tada znao samo za jednu pozajmicu. Glas Istre je sustav koji zapošljava 450 ljudi, ta tvrtka proračunu što Županiju što gradova i općina izdvaja 50 -60 milijuna kuna godišnje. Glas Istre spada među petnaest tvrtki koji u Istri ima najveći broj zaposlenih. Kad su komunalna poduzeća uplaćivala novac Glasu Istre, nitko nije znao da su se prije toga kupovala turistička zemljišta, lovišta i nekretnine, razmišljalo se o zaposlenicima i njihovim plaćama. Direktori javnih poduzeća znali su da je Danko Končar mjesec dana prije tih pozajmica, od malih dioničara kupio 33 posto Glasa Istre za 1,8 milijuna eura. Po tom osnovu se stekao dojam kako se radio o jednoj od najjačih tvrtki u Istri. Neki novinari su na toj transakciji prodaje dionica Danku Končaru zaradili od 100 tisuća do 500 tisuća eura. No ono što ja tvrdim je to da će taj novac biti vraćen javnim poduzećima. Danas se neki novinari pitaju dali se na taj način moglo kupovati politički utjecaj, takvima ja poručujem da su se te transakcije dešavale u prosincu prošle godine i siječnju ove godine kada su izbori bili za nama, no na isti način možemo optužiti onoga koji je tražio avansno plaćanje cigareta da je vršio politički pritisak na one koji nisu imali za plaću“ zaključio je Kajin. (REX)
Gore naveden tekst smatrali smo potrebo je prenijeti u cijelosti!
Nadamo se da slijedeća objašnjenjenja i prijedlozi u saboru neće biti da se primjenjuju metode Adolfa Hitlera (ali ne na vjerskoj ili ncionalnoj bazi, već na osnovu kriminlanih dosjea).


IBR : 11111

Kategorija: (202) Parlamenti
Ostali tekstovi iz kategorije:

Naslov: Nekad je bolje da ga nema....
Tema: Beskoristan parlament
Autor: Parlamentarac
Članak: Parlament od koga nema koristi
Datum: 1.3.2006.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: Vijesti o zakonima i dionicama
Tema: Kada zakoni ne funkcioniraju
Autor: Como Senso
Članak: Zakonodavac nema pojam kad kreira zakone
Datum: 12.1.2007.
Novine: Hrvatske Novine
..................

Naslov: Bolesni umovi vladaju Hrvatskom
Tema: Saborski zastupnici
Autor: Olaf Ado
Članak: Sjeci ruke lopovima, reče parlamentarac i sve po starom
Datum: 26.3.2010.
Novine: Hrvatske Novine
..................
****************
 

 

 

fake rolex sale
rolex replica watches
swiss replica watches